Събития

Посолството на Словакия в България подарява уикенд за двама в Братислава

   
Посолството на Словакия в България подарява уикенд за двама в Братислава

Посолството на Словакия в България стартира вълнуваща кампания „Словакия в 3 думи“. Тя се провежда на Facebook страницата на посолството, като голямата награда е уикенд за двама в Братислава. Всички желаещи имат време до 8 юни да се включат в предизвикателството като споделят в пост в своя Facebook профил трите думи, с които свързват Словакия. Големият победител ще бъде изтеглен на произволен принцип, а пълните правила на играта можете да прочетете тук.

За приятното пътуване до столицата и най-големия град в Словакия ще се погрижи авиокомпания Wizz Air, която осигурява самолетни билети за двама от София до Братислава и обратно. Престоят в столицата ще бъде в рамките на три нощувки в уюта на Radisson Blu Carlton Hotel Bratislava. Красиво реставрираният хотел е с изключително удобна локация, разположен на площад Хвездослав в историческия квартал на словашката столица, което дава възможност на гостите да стигнат лесно и бързо до много атракции в центъра на града, като катедралата Св. Мартин, и да се насладят на живописни разходки покрай река Дунав.

Интересен факт за Братислава е, че е единствената столица в света, граничеща с две държави – Австрия и УнгарияАко все още не сте били в столицата на Словакия, бъдете готови, защото тя е любов от пръв поглед, излъчваща стил и аристократизъм. Тук ще откриете много впечатляващи архитектурни и културни забележителности като Замъкът „Братислава“ – някога кралска резиденция, а сега дом на историческия музей и символ на Братислава, Синята църква, паметника „Славин“ и старото кметство. Но и ще бъдете изненадани от живописните улици, сърдечното гостоприемство и изключително вкусната местна чеснова крем супа.

Н. Пр. Мануел Корчек, извънреден и пълномощен посланик на Словашката република в България, коментира: „Словакия е държава с богата история и архитектурно наследство, величествени планини и гостоприемен народ. А Братислава е град, който заслужава да бъде посетен поне веднъж в живота, и е логично именно ние, Посолството на Словакия в България, да сме тези, които стимулират културния обмен между двете държави и вдъхновяват все повече българи да пътуват до столицата и Словакия като цяло. Ще се радвам, ако кампанията ни „Словакия в 3 думи“ мотивира все повече хора да се докоснат до красотата и уникалността на Братислава.“

Ако все още не сте планирали лятната си ваканция и се чудите коя дестинация да изберете, включете се още днес в играта на Словашкото посолство в партньорство с Wizz Air и хотел Radisson blue Carlton, и се потопете в очарованието и тайните на Словакия.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати