Новини Събития

Бил Гейтс иска да купи група острови в Гърция

   
Бил Гейтс иска да купи група острови в Гърция

Бил Гейтс иска да купи група острови в Гърция, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Вима“. Милиардерът е готов да даде 26 млн. евро, за да стане собственик на островната група Петалии в Егейско море. Малката островна група се намира в южната част на залива на остров Евбея. Групата включва десет островчета, на които не живеят хора. 

По време на османското владичество там е живеел харемът на Омер Паша. В началото на 19-и век гръцката държава дава островната група на руския император Николай Първи като благодарност за помощта на Русия в освобождаването на Гърция. През 1867 г. наследникът на Николай I - Александър II, подарява островната група на Олга Константиновна по повод сватбата й с гръцкия крал Георгиос I, който по-късно продава островите на гръцки корабособственик. 

Общата площ на островната група е около 22,5 квадратни километра. Островите привличат с богатите цветове на морската вода и екзотичните си плажове, които се различават от другите в района, отбелязва в. „Вима“, цитиран от БТА.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати