Новини Турагенции

Екзотик холидей обяви нова вълнуваща програма в Северен Кипър

  03.06.2022 15:29  
Екзотик холидей обяви нова вълнуваща програма в Северен Кипър
  iStock

Кипър е остров с очарователна история, която е била оформена от многото цивилизации, които са го окупирали. Първите жители са древните гърци, а след това персите, египтяните, римляните, кръстоносците и османците. Това прави кипърската култура изключително богата и разнообразна. Интересът към местните традиции е осезаем сред българите и според Велислава Павлова, мениджър продажби в „Екзотик холидей“, това се дължи на факта, че Северен Кипър е много добър аналог на любимата на българите - Анталия.  

„За лятото много от датите за Турция вече са изчерпани, затова много хора се обърнаха към Северен Кипър. Дестинацията от една страна е непозната за туристите, от друга има много положителни мнения за нея и накрая все пак искат почивка на острова“, подчерта Павлова.  

Програмата започва от 5 юни и ще продължи до 2 октомври 2022 г., като полетите ще бъдат до Ларнака и ще се осъществяват всяка неделя. Пакетните цени започват от 509 евро на човек и включватсамолетен билет София – Ларнака – София с директен полет на Bulgaria Air със салонен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг, трансфер летище – хотел – летище и транспорт с лицензиран автобус. Туристите ще прекарат 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване.  

“В Кипър предлагаме два основни типа хотели – първите са отдалечени от града, които за сметка на това имат много красиви плажове. Другият тип са тези в населените места, където няма толкова възможности за плаж”, отбеляза Павлова. За да гарантират пълната сигурност на клиентите си, “Екзотик холидей” осигуряват и медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит на отговорност 10 000 евро. 

Според данните на туроператора, българите предпочитат да отседнат в населено място, което е по-отдалечено от плажа, за да могат да излизат и да се разхождат самостоятелно. Но една по-малка група държи изключително на хубавите плажове и записват почивките си в най-луксозните извънградски хотели в Северен Кипър, които се радват на най-хубавите кристално сини води. 

„Кипър в момента е много интересна дестинация за нас, защото предлагаме разнообразни екскурзии“, сподели Павлова. Тя отбеляза, че по всички допълнителни програми има интерес, но някои се открояват като фаворити към момента. „Най-много записвания имаме за целодневната екскурзия в Никозия и Кирения. Тъй като това е последната разделена столица в света – между Гърция и Турция, историята и атмосферата в града е изключително интересна. Освен това Никозия е най-големият град на острова и е търговски и промишлен център. Определено си заслужава!“, разказа Павлова.  

Друга популярна дестинация за туристите в Северен Кипър е полуостров Карпаз. Там са така наречените „Златни пясъци“ на Кипър, както и някои от най-красивите морски гледки. Нос Зафер открива такава към Средиземно море и кристално сините му води.  

„В Кипър се среща това, което българският турист търси – хубаво обслужване, добри хотели и ресторанти, отлични детски анимации, аквапаркове и много други летни атракции. А водите на острова по нищо не отстъпват на тези в Малдивите например“, допълни Красимир Златанов, управител на „Екзотик холидей“. 

Кипър е перфектното място, където може да релаксирате и да оставите организацията изцяло в чужди ръце. Топлото време, спиращите дъха гледки и невероятните преживявания ще направят почивката ви в северната част на острова наистина незабравима.  

Йоана Шомова