Новини Събития

Disney World отбеляза официално 50 години в Орландо

   
Disney World отбеляза официално 50 години в Орландо
Disney World в Орландо е посещаван от милиони туристи всяка година
  Снимки: Мирослав Иванов, Орландо

Disney World отбеляза официално своя 50-ти рожден ден в Орландо, Флорида (САЩ), с откриването на обновения тематичен парк Epcot. Той беше представен за първи път на участниците в международното туристическо изложение IPW 2022, в което има над 4600 делегати от над 60 страни, включително и от България.
Disney World е най-големият по площ измежду най-посещаваните центрове за забавление в света, с площ от 100 кв. км. В него влизат 4 тематични парка, 2 водни парка, 24 тематични хотела, множество магазини, кафенета, ресторанти и места за забавление. Собственост е на „Уолт Дисни паркове и курорти“ – подразделение на компанията Walt Disney World. Паркът е открит на 1 октомври 1971 г., включвайки само тематичния парк „Вълшебното кралство“ (Magic Kingdom). После са открити: „Епкот“ (Epcot) на 1 октомври 1982 г., „Дисни на Холивудските студия“ (Disney's Hollywood Studios) на 1 май 1989 г.), „Кралство на животните на Дисни“ (Disney's Animal Kingdom) на 22 април 1998 г.). Строителството на Disney World превръща Орландо от малко селище в процъфтяваща туристическа дестинация, която е известна в цял свят.

Обновеният парк Epcot представя различни емблематични забележителности и кухнята на някои страни по света. Сред тях са Италия, Китай, Германия, Франция, Мексико, Мароко и др. В парка има много атракции, забавления и скоростни влакчета. Най-новите ще ви ги представим в следваща статия.
 
Мирослав Иванов, Орландо


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати