Новини Турагенции

Започват екскурзии до САЩ от есента

   
Започват екскурзии до САЩ от есента

Америка е една от най-популярните дестинации за пътуване в света. И не е чудно защо - в страната има за всекиго по нещо - от световноизвестни забележителности до природни чудеса, от космополитни мегаполиси до очарованието на малките градчета. Независимо дали искате да опознаете историята или да се потопите в културата, има американска дестинация, която е идеална за вас. Туроператорът FCR Adventures & Sport ще се погрижи да откриете най-подходящото за вас място. 

„Програмата е в обръщение от 2004 г., тоест маршрутът е отработен и детайлите около него са изпипани. Смятам, че сме подбрали ключовите места за дестинацията без да претупваме и да разглеждаме набързо“, сподели пред TravelNews управителят на FCR Adventures & Sport Веселин Дамянов. 

Туроператорът предлага три пакета до САЩ през есента – един по Източното крайбрежие, друг по Западното и трети, който представлява обиколен тур и съчетава двете програми. В периода 23 септември – 1 октомври 2022 FCR Adventures & Sport ще покаже някои от най-емблематичните места в историята на САЩ – голямата ябълка Ню Йорк, Вашингтон и Чикаго. На Източното крайбрежие може да се открие и впечатляващият водопад Ниагара, само на двадесетина километра от Бъфало. 

От 29 септември до 8 октомври пък фокусът ще е върху нощния живот, бляскавия Холивуд и жаркото слънце. Лас Вегас, Лос Анджелис, Бевърли Хилс и Санта Моника ще разкрият тайните си пред българите и ще им покажат същинската американска мечта. Сан Диего и Сан Франциско ще пленят всеки турист с архитектурата си и забележителна култура. Но най-доброто от обиколката на Западното крайбрежие обаче несъмнено е посещение на Гранд каньон. Той е един от най-дълбоките каньони в света, където на места височината му достига до 1800 метра. Дълъг е 446 км и е широк около 29 км. Гранд каньон е едно от седемте природни чудеса на света и една от най-популярните туристически дестинации.

Пакетът с услуги за програма „Източно крайбрежие“ започва от 6900 лв, като цената включва: виза за САЩ, медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 евро, самолетен билет София – Ню Йорк и Чикаго – София с попътни прекачвания в Европа, самолетни билети Вашингтон – Бъфало– Чикаго, летищни такси за международните и вътрешни полети, 3 нощувки в Ню Йорк, 1 нощувка във Вашингтон, 3 нощувки в Чикаго, всички трансфери, описани в програмата в Ню Йорк, Вашингтон, Бъфало, Чикаго и билет за влак Ню Йорк – Вашингтон. 

Към цената са включени и всички туристически обиколки в градовете, както и екскурзия с корабче до Статуята на свободата. По време на всички тези приключения, групата ще е придружена от български водач, който има дългогодишен опит по маршрута. 

„Интересното за нашите програми е, че се предлагат в два варианта – икономични и стандартни. Разликата може да се открие само в хотелите – докато по-скъпата оферта предлага хотели от 4 и 5 звездни, то по-евтината предлага 2- и 3-звездни. Много други компании избират 3-звездни хотели с компромисни локации, но при нас не е така. Всъщност в икономическия пакет хотелите пак са на много добри места“, изтъкна Дамянов. 

Турът по Западното крайбрежие е на цена от 7750 лв. на човек и включва виза за САЩ, медицинска застраховка за целия период на пътуването с покритие 10 000 евро, самолетен билет София – Лас Вегас и Сан Франциско – София с попътни прекачвания в Европа. Също така самолетни билети Лас Вегас – Лос Анджелис и Сан Диего – Сан Франциско, летищни такси за международните и вътрешни полети, 3 нощувки в Лас Вегас, 2 нощувки в Лос Анджелис, 1 нощувка в Сан Диего, 2 нощувки в Сан Франциско и всички трансфери, описани в програмата в Лас Вегас, Лос Анджелис, Сан Диего, Сан Франциско. 

Към програмата са и всички туристически обиколки в Лас Вегас, Сан Франциско, Холивуд, Бевърли Хилс и Сан Диего. Също така туристите ще могат да се насладят и на Круиз из залива на Сан Франциско и посещение на острова - затвор Алкатрас и на целодневен тур до Гранд Каньон и Язовира Хувър с включен обяд. По време на целия си престой групата ще е придружена от българоговорящ водач.

Последните месеци много хора имаха проблеми с откриването на дата за интервю за виза. Веселин Дамянов увери, че е говорил с посолството на САЩ у нас и записването за интервю не трябва да отнеме повече от месец. Това носи спокойствие на туристите, че ще могат да планират своето американско пътешествие на време.

Пътуването в Америка е невероятно преживяване и е подходящо за всеки. Има толкова много различни места, които да видите, и неща, които да правите, а хората са невероятно приятелски настроени и гостоприемни. Независимо дали търсите почивка в града или приключение на открито, в Америка има за всекиго по нещо. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати