Анализи Новини

Туристическият бизнес в САЩ поиска премахването на тестовете за влизане

   
Туристическият бизнес в САЩ поиска премахването на тестовете за влизане

Туристическият бизнес в САЩ поиска премахването на предварителните Ковид тестове за влизане в страната. В момента за качването на самолети за Америка трябва да се представят сертификати за задължителна ваксинация и отрицателни тестове, които да са направени до един ден преди пътуването. По сухопътните граници отпадна изискването. "С едно завъртане на химикалката, президентът Джо Байдън може да добави няколко милиона международни туристи в САЩ тази година", заяви Роджър Доу, президент на Американската туристическа асоциация по време на международното туристическо изложение IPW 2022 в Орландо, Флорида „Ковид наистина ли е толкова умен, че да атакува хора в самолети, но не и в коли? Тук просто няма логика", коментира той. Според него премахването на изискването за тестване на COVID преди заминаване ще доведе до 5,4 милиона повече международни посетители през 2022 г. в Америка. Той каза, че има 1,5 милиона свободни работни места в сектора на туризма и хотелиерството в страната. Доу вярва, че огромното търсене на пътувания ще доведе до бързото връщане на посетителите в САЩ към нивата отпреди пандемията.
„Ще се възстановим по-бързо, отколкото можете да повярвате“, отбеляза той.
Роджър Доу посочи и друг проблем с издаването на визи от консулските служби на САЩ по света. "Прекомерното време за изчакване на интервюта за туристически визи пречи за идването на повече посетители в Америка", каза той. Такъв проблем има и в България, тъй като има струпване на документи и интервюта в посолството на САЩ у нас още преди пандемията. Служителите на консулската служба не могат да смогнат с интервютата.
Американската туристическа асоциация публикува своята актуализирана прогноза за международни пътувания, която предвижда 65 милиона международни туристи в страната през 2023 г. С тези цифри ще се достигнат 82% от нивата преди пандемията. Прогнозата предвижда, че гостите и приходите от тях ще се възстановят напълно до нивата от 2019 г. до 2025 г. При добър сценарий САЩ ще спечелят допълнителни 5,4 милиона посетители и $9 милиарда приходи до края на 2022 г., ако изискването за тестване преди заминаване бъде премахнато.
Роджър Доу отбеляза последното си откриване на изложението IPW 2022 в Орландо като президент на Американската туристическа асоциация. Той обяви напускането на поста това лято след 17-годишен мандат като президент и главен изпълнителен директор на организацията.
 
Мирослав Иванов, Орландо


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати