Анализи

Юбилеят на кралицата възстанови туризма в Лондон

   
Юбилеят на кралицата възстанови туризма в Лондон

Посетителите, които се стекоха в столицата за тържествата по случай платинения юбилей на британската кралица Елизабет Втора, дадоха сериозен тласък на транспортните постъпления. Повече от 8,5 милиона пътувания с метрото бяха отчетени през четиридневния празничен период, съобщи дружеството “Транспорт за Лондон”.

Регистрирани бяха и 13,5 милиона пътувания с автобуси в столицата. Туристи от острова и чужбина дойдоха, за да зърнат членове на кралското семейство и да гледат изпълненията на Даяна Рос, Род Стюарт и Куин по време на концерта в чест на кралицата. Кметът на Лондон Садик Хан днес отдаде почит на британския монарх и каза, че тържествата за платинения юбилей са изиграли ключова роля за възстановяването

Г-н Хан заяви, че именно мрежата на обществения транспорт на Лондон, която е от световна класа, е направила празненствата възможни. Той заяви, че през последните 70 години кралицата е превела страната през едни от най-необикновените времена в историята. Тези празненства са помогнали градът да се възстанови след трудностите и изпитанията на пандемията, като са засилили туризма и са привлекли посетители от цял свят. Миналия месец лондонската транспортна компания съобщи, че броят на пътниците в метрото е на най-високото ниво отпреди началото на пандемията. Пътуванията с метрото през делничните дни са достигнали 73% от нивата преди пандемията.

Представителят на компанията Анди Байфорд каза, че успехът на празненствата за юбилея през уикенда и скокът в броя на пътниците в метрото демонстрират колко жизненоважен е общественият транспорт за събития като това, които са от полза за цялото Обединено кралство.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати