Новини Турагенции

Вижте най-красивите плажове в Черна гора

   
Вижте най-красивите плажове в Черна гора

С плажна ивица от 295 километра Черна гора е чудесна възможност да избегнете тълпите от туристи в Хърватия и островите ѝ и да се отдадете на блажено плуване в тюркоазени води и събиране на тен по разнообразие от плажове със златист пясък или ситни камъчета.

Тук ще ви представим 8 от най-красивите плажове на Черна гора.

Могрен (Будва)

Снимка: iStock by Getty Images
Топ 5 на най-красивите плажове в Албания (снимки)

Според легендата плажът Могрен носи името на испанския мореплавател Мохрин, който след корабокрушение намира спасение на мечтания бряг. Двата залива са разделени от малка пещера и предлагат разнообразие от пясък и многопластови скали. А синият флаг, с който е отличен плажът, свидетелства за чистотата и отличното качество на водата.

До Могрен се стига по пътека, която е на 200 метра от старата част на историческия Будва и открива спираща дъха гледка към града.

А в самия стар град се намира и плажът Будва с характерните му оживени барове, вървежни клубове и ресторанти. Тук няма да скучаете.

Плаж Яз

Снимка: iStock by Getty Images
Най-красивите плажове около Истанбул

Едва на няколко километра от Будва е разположен друг от най-атрактивните и дълги черногорски плажове. Повърхността на плаж Яз е съставена от малки камъчета, а прилежащите му заливи са разделени на две части: къмпинг и стар нудистки плаж. Освен за къмпингуване Яз е чудесен за водни спортове като падъл борд, каяк, джет ски, а за по-големите приключенци има и параглайдинг от близките скали. Забавленията и богатата растителност наоколо го правят отличен избор за семейна почивка.

Свети Стефан

Снимка: iStock by Getty Images
Когато плуването на плажовете в Сидни беше незаконно

Класацията ни няма да е пълна без туристическия символ на Черна гора, остров Свети Стефан. Бившето рибарско селище днес е дом на един от най-луксозните хотели в страната. Прилежащите плажове от двете страни на Свети Стефани са известни с каменистия си пясък, който при определена светлина създава присъщия им уникален розов оттенък.

Докато луксозният плаж отдясно на острова е ограничен за гостите на хотел "Аман" Свети Стефан, общественият плаж отляво е свободен за ползване за всички посетители, както и за гмуркане, сърф и шнорхелинг. Предпазете се от скритите морските таралежи и каменистото дъно със специални обувки.

Плажът на кралицата

Снимка: iStock by Getty Images
Тайни плажове в Турция: Долината на пеперудите, Фетие

Любимо място на кралица Мария Караджорджевич и кръстен в нейна чест, плаж Краличина се намира на около 2 километра от Свети Стефан. Заобиколени от кипариси и маслинови дръвчета, тук ще се почувствате като на самотен остров. Заливът с дължина от 200 метра и златен пясък има форма на полумесец.

От Плажа на кралицата можете да продължите по пътека през парка и да стигнете до старото рибарско селище Пръжно. Пресният улов и реновираните традиционни къщи ще отворят портала на пътуване в миналото. Единственият недостатък е, че по-голямата част от плажа е заета от хотелски комплекс, заради който плажуващите туристи в селото остават с малко пространство в пиковите дни.

Плаж Булярица

Снимка: iStock by Getty Images
На Халкидики с деца: 10 от най-добрите (и плитки) плажове

Булярица е скритото съкровище на местните, което туристите все още не са открили. На непокътнатата двукилометровата плажна ивица можете да се насладите на спокойствие. Южният край на плажа, където се намира и нудистката му част, е незастроен, а в другия край можете да откриете неангажиращи летни барчета и чадъри под наем. Ако искате да избягате от тълпите и да се насладите на тишина и необезпокоявано плуване, изберете каменистата част на плажа.

Плаж Петровац

Снимка: iStock by Getty Images
Най-романтичните места по българското море (снимки)

Брегът от малки камъчета, боровата гора и плитката вода определят Петровац като любимия семеен курорт, чийто плаж е отличен с престижното отличие син флаг. От хотели и барове до водни спортове и разходки - тук има за всекиго по нещо.

Завидната прозрачност на водата го прави едно от най-добрите места за шнорхелинг в страната. Можете да плавате по спокойно море, като наемете водно колело и да се насладите на чаровните скрити между дърветата ресторантчета.

Плаж Лучице 

Снимка: iStock by Getty Images
Откриха защо акулите нападат туристи в морето

Плажът Лучице се характеризира с тюркоазеносиня вода, фин пясък и борова гора и заслужено заема място измежду най-красивите плажове на Черна гора. Кристалната морска вода и скали го превръщат в предпочитана дестинация за шнорхелинг. Може да се скриете от слънцето и да намерите сянка и прохлада в малките кафенета и барчета зад плажа, в близката горичка или да наемете шезлонги и чадър. Посещение до малкия залив можете да съчетаете с десетминутна разходка от Петровац.

Плаж Добрец

Най-интересните фестивали и събития в България това лято: от Бургас до Чирпан

Набелязали сте си Которския залив? Този усамотен плаж предлага прекрасна възможност за бягство от оживената променада на Херцег Нови.

Достъпен единствено с лодка, на частния плаж Добрец ще откриете кристалночиста вода, прясна морска храна и уединение. Ресторантите на брега ще ви нагостят с рибни и традиционни черногорски специалитети. Комбинацията от разкошната гъста гора и синята вода на морето ще ви изкушат да наемете хамак или шезлонг и да се насладите на това романтично бягство от шумотевицата. Бъдете готови да платите повече в сравнение с останалите черногорски плажове.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати