Турагенции

САЩ отменят изискването за отрицателен COVID тест при влизане в страната

   
САЩ отменят изискването за отрицателен COVID тест при влизане в страната

Очаква се администрацията на американския президент Джо Байдън да обяви нови мерки за облекчаване на пътуването до САЩ, съобщава Си Ен Ен. По информация нa американската медия Белият дом ще обяви по-късно в петък отмяна на изискването за отрицателен тест за COVID-19 за пътниците, пристигащи в страната по въздух.  Мярката се очаква да влезе в сила от полунощ в неделя местно време. 

Зам.-говорителят на Белия дом Кевин Муньоз написа в Twitter, че зад решението да бъде отменено изискването за негативен COVID тест при пътуване "стоят положените от президента Байдън усилия за повишаване на ваксинационния процес в страната". 

За вдигането на тази рестрикция от месеци лобира туристическият бранш в страната. От Центъра за контрол и превенция на заболяванията обаче заявиха, че ще преразгледат решението за отмяната на мярката след 90 дни и с оглед на ситуацията ще преценят дали да я въведат отново. Рестрикцията за влизане на територията на САЩ само с отрицателен тест за COVID-19 беше въведена през януари 2021 година.

Напълно ваксинираните чужденици трябваше да си направят PCR тест в рамките на 72 часа от пристигането си в страната. За неваксинираните този срок беше 24 часа. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати