Новини Турагенции

Турция е най-търсеното място за изгодна морска почивка

   
Турция е най-търсеното място за изгодна морска почивка

Бодрум в Турция е популярна дестинация за туристи, които се наслаждават на средиземноморския климат, красивата архитектура, нощния живот и известните морски дарове. Курортът е преминал през някои трудни времена през 60-те години на миналия век, когато беше засегнат от земетресение, но реставрациите превърнаха района в процъфтяваща дестинация на турското крайбрежие на Егейско море. 

Местността е обитавана от 2-ро хилядолетие пр.н.е. В римската епоха се е наричал Халикарнас, основан от цар Мавзол, който построява едно от седемте чудеса на древния свят - Мавзолеят. Има много атракции за посещение, но някои са наистина спиращи дъха, като например Мавзолеят в Халикарнас, Портата на Миндос и градския замък.  

„Бодрум предлага луксозна атмосфера на изключитлено достъпна цена. Това не може да се види никъде другаде по света“, изтъкна пред TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора „Абакс“, които програми може да търсите в туристическите агенции в цялата страна. Това се дължи на преобладаващите 4- и 5 – звездни all inclusive хотели. Типичното за Турция отлично обслужване пък кара всеки от посетителите да се чувства спокоен и обгрижен. Тези качества на туризма в южната ни съседка я правят предпочитана дестинация за активна почивка през тази година.  

„В момента Бодрум е сред най-популярните ни и търсени програми“, отбеляза Мартина Найденова. Туроператорът „Абакс“ предлага програми, специално за онези, които искат да се насладят напълно на лятото. Полетите от София до Бодрум ще се осъщестявават всеки петък до 7 октомври. А от есента ще започнат и директни чартъри от Пловдив. „Добра алтернатива с полет до Бодрум са и близките курорти Кушадасъ и Мармарис“, обясни Мартина Найденова. Програмите и в двата турски курорта ще продължат до 24 юни 2022 и ще стартират отново от 2 септември, но при голям интерес туроператорът е готов да обяви и допълнителни полети. 

Трите дестинации са под общ пакет, който включва самолетен билет София – Бодрум – София с чартърен полет на European Air Charter с 20 кг регистриран багаж и 5 кг ръчен, летищни такси, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента. „Абакс“ работи с богат набор от луксозни 4 и 5-звездни комплекси от най-високо ниво. Всеки от хотелите е на пешеходно разстояние от морския бряг и предлага всички нужни удобства за една незабравима почивка. 

Цените започват от 608 лв. на човек за програма в Бодрум. Почивките в Кушадасъ и Мармарис също остават на изгодни цени и съответно започват от 998 лв. на човек и 916 лв. на човек.

Туристите ще имат още достъп до шезлонг и чадър на плажа и басейна на хотела, както и от Wi-Fi интернет на рецепция и в общите части, без допълнително заплащане. Туроператорът е помислил и за най-малките, като за тях има специални анимационни забавления.  „Организирали сме програмите така, че да може перфектно да се съчетае почивката с невероятната ориенталска култура“, изтъка Найденова.  

За да осигурят максимален комфорт на клиентите си, “Абакс” предлагат към цената на екскурзията и две застраховки. Те са медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с „Евроинс“ и застраховка с „Отмяна на пътуване“. По време на целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на туроператора с български език.  

Турция е идеалното място за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Курортите Бодрум, Кушадасъ и Мармарис са популярни с възможностите си за плаж, качествено all inclusive преживяване и морски забавления. Авантюристите могат да се насладят на гмуркане, уинд- и кайтсърфинг, както и на много други приключения, докато тези, които предпочитат релакса могат да почиват на брега на морето или край басейна. Регионът има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Лазурните води на Егейско море са подходящият фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска! 

Йоана Шомова  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати