Новини Турагенции

Popcorn Beach, който е покрит с 4000-годишни корали

   
Popcorn Beach, който е покрит с 4000-годишни корали

Търсите плажове, покрити със ситен златист пясък. Но ако ви кажем, че можете да събирате слънчеви лъчи върху... пуканки?

Канарските острови - испански архипелаг, разположен край бреговете на Северозападна Африка, е дом на някои от най-зашеметяващите плажни ивици в района. Тук ще откриете кристално чисти води и много пухкави пясъчни плажове.

Но ще намерите и един от най-необичайните плажове на Земята: Popcorn Beach (Playa del Bajo de la Burra или Плажът-пуканка).

Той се намира на остров Фуертевентура и има наистина уникален „пясък“, който наподобява пуканки, точно като тези, които бихте хапнали в киното.

 

Тези пуканки обаче всъщност не са пясък. Те са вкаменелости от корали, изхвърлени на брега и "поръсени" с вулканична пепел, което им придава този ярко бял цвят и форма, наподобяващи пуканки.

5 скрити плажове-съкровища в Гърция, където ще избягате от лудницата СНИМКИ

Малките структури са известни като родолити, обяснява уебсайтът Hello Canary Island. Те "растат под вода с един милиметър годишно, така че ако са с размери 25 сантиметра, значи са израснали в продължение на 250 години", се казва още на уебсайта, цитиран от T+L.

Туристическият портал отбелязва, че някои родолити „се оценяват на повече от 4000 години“. Въпреки че плажът не е нов, той привлича по-широко внимание благодарение на социалните медии. Ако искате да го посетите, това е доста лесно място за откриване, след като стигнете до Канарските острови.

Според Ferry Hopper, Playa del Bajo de la Burra е близо до град Коралехо в община Ла Олива. Най-лесно е пътешествениците да се разходят от Коралехо до най-близката зона с „пуканки“, като това отнема около час във всяка посока.

Едно много важно нещо, което трябва да запомните - можете да правите снимки с „пуканките“, но не и да ги вземате с вас вкъщи. 

„Според някои източници, повече от 10 килограма корали изчезват от Popcorn Beach всеки месец“, пише уебсайтът Hello Canary Islands. „Жизненоважно е всички посетители на Popcorn Beach да помнят, че те не трябва да се носят вкъщи.“/ blitz.bg

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати