Новини Транспорт

Наоми Кембъл се разсърди на Летище София. Започва проверка след сигнал за дискриминация

   
Наоми Кембъл се разсърди на Летище София. Започва проверка след сигнал за дискриминация

Летище София започва пълна проверка след публикация на вестник ”Дейли Мейл”, в която се твърди, че световноизвестният фотомодел Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. Кембъл е била в България от 19 до 22 май за реклама на световен моден бранд.

"Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се с. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно", съобщават от летище София.

Според "Дейли Мейл", при пристигане на летището митничари са поискали да направят пълна проверка на багажа на 52-годишната Кембъл. Източник на таблоида твърди, че тя останала "много разстроена" от случилото се, като според нея причината да бъде проверена така подробно е заради цвета на кожата ѝ.

"Наоми напусна с бейзболна шапка и чанта в ръце, настани се в хотел. Пристигна с толкова ентусиазъм да снима в София, но това определено я разстрои. Все пак изпълни ангажимента си", допълва източникът на вестника. 52-годишната Кембъл била "много разстроена" от случилото се на 19 май.

Междувременно от Агенция "Митници" съобщават, че багажът на световноизвестния модел е бил проверен "на случаен принцип" при пристигането й на Летище София. Оттам отбелязват, че става въпрос за рутинна проверка и няма постъпило оплакване от г-жа Кембъл или неин представител.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати