Новини Транспорт

Наоми Кембъл се разсърди на Летище София. Започва проверка след сигнал за дискриминация

  13.06.2022 16:54  
Наоми Кембъл се разсърди на Летище София. Започва проверка след сигнал за дискриминация

Летище София започва пълна проверка след публикация на вестник ”Дейли Мейл”, в която се твърди, че световноизвестният фотомодел Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. Кембъл е била в България от 19 до 22 май за реклама на световен моден бранд.

"Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се с. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно", съобщават от летище София.

Според "Дейли Мейл", при пристигане на летището митничари са поискали да направят пълна проверка на багажа на 52-годишната Кембъл. Източник на таблоида твърди, че тя останала "много разстроена" от случилото се, като според нея причината да бъде проверена така подробно е заради цвета на кожата ѝ.

"Наоми напусна с бейзболна шапка и чанта в ръце, настани се в хотел. Пристигна с толкова ентусиазъм да снима в София, но това определено я разстрои. Все пак изпълни ангажимента си", допълва източникът на вестника. 52-годишната Кембъл била "много разстроена" от случилото се на 19 май.

Междувременно от Агенция "Митници" съобщават, че багажът на световноизвестния модел е бил проверен "на случаен принцип" при пристигането й на Летище София. Оттам отбелязват, че става въпрос за рутинна проверка и няма постъпило оплакване от г-жа Кембъл или неин представител.