Турагенции

Онекс тур определи Турция, Тунис и Италия за търсени дестинации от българите

   
Онекс тур определи Турция, Тунис и Италия за търсени дестинации от българите

След две години ограничения заради COVID-19, българите най-накрая се завръщат към традиционните си пътнически навици. Лятото обикновено е време за почивка и релакс и българите често избират близки и достъпни дестинации. Тенденцията се наблюдава и през тази година. „Най-търсени през този летен сезон са почивките. Екскурзиите са съсредоточени повече в септември и октомври, когато все още времето е подходящо. Засега тенденцията е лятото да се залага на спокойна all inclusive програма“, сподели Велизар Димитров, маркетинг мениджър в „Онекс тур“. Пред TravelNews той разкри още, че най-популярните дестинации за българите тази година са Турция, Тунис и Италия. „Това се дължи предимно на факта, че тези страни съчетават добри условия, страхотно качество и изгодни цени“, изтъкна Димитров. 

Турция е един от туристическите гиганти 

на Балканите и това е напълно основателно. Страната съчетава уникална природа, ориенталска култура и интересни забележителности. Българите обикновено свързват пътуването в съседката ни с отсядане в All Inclusive хотел, море и дневни екскурзии. Именно това предлага “Онекс тур” с програмите си в Турция. Най-популярните дестинации за туроператора са Kападокия, Бодрум и Анталия. 

Почивките на море са изключителни популярни в Турция, но проучвания показват, че туристите предпочитат културните забележителности. Кападокия е турски регион, известен като земята на красивите коне и на скалните чудеса. Местността е дом на подземни градове, вулканични конуси, както и църкви и параклиси, издълбани в скалите, използвани през ранните години на християнството. Скалните музеи на открито са защитени от ЮНЕСКО и всяка година привличат близо 2 млн. туристи. 

През последните години Кападокия набра популярност заради живописните туристически разходки с балон. Подобен полет показва всички чудеса на региона от птичи поглед. „Онекс тур” предлагат екскурзия всеки петък, която се състои от 3 или 4 нощувки в периода от 9 септември до 28 октомври 2022 г.

Цените започват от 239 евро на човек и включват

самолетен билет София – Невшехир – София с директен чартърен полет и летищни такси, един салонен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище – хотел – летище и 3 нощувки в хотел по избор на клиента на база закуска или закуска и вечеря. Туроператорът предлага над 30 опции за настаняване. Те варират от 3-звездни бюджетни хотели до луксозни апартаменти, изваяни в скалите. По време на пътуването турситите ще бъдат придружени от лицензиран екскурзовод, говорещ български език. За гарантиране на максимална сигурност “Онекс тур” включва във всичките си пакети и застраховка “Медицински разходи при болест и злополука на туриста” със застрахователна компания „Алианц“ с покритие 5 000 евро и асистанс. 

Бодрум пък предлага съвсем друг тип услуга. Това е сред онези романтични морски дестинации в Турция, която е подходяща както за двойки, така и за семейства с деца. Градът е модерен и предлага всички нужни удобства, което го прави един от най-популярните сред туристите. Бодрум е и в задължителния списък на всеки любител на водните спортове. Според мнозина условията са идеални за по-екстремни изживявания. По бреговете на курортния град могат да се практикуват шнорхелинг, каране на водни ски или сърф, парасейлинг, ветроходство и др. Цените започват от 292 евро на човек, като се предлагат нощувки в над 20 невероятни хотела. Тюркоазеното Средиземно море действа магнетично на туристите и им осигурява всичко, за което биха могли да мечтаят по време на своята почивка в Бодрум. Но Средизмноморието впечатляват българските туристи и от Африка. 

Тунис също набира популярност 

сред онези, които търсят екзотична, но изгодна почивка. „Имаме две програми – екскурзионен пакет „Открийте Тунис“ и традиционна all inclusive почивка, която се състои от плажове, релакс и висококачествено обслужване. За лятото, не е изненада за никого, почивките са по-търсени“, разказва Димитров. Чартърите до Тунис ще се реализират всеки вторник до 4 септември 2022 включително. Цените започват от 370 евро, които включват самолетен билет София – Тунис – София с директен чартърен полет и включени летищни такси, един салонен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване.

Държавата предлага идеалния баланс, който се получава между ориенталското и екзотичното. Въпреки че това приказно място се намира малко встрани от Ориента, то ще ви остави без думи. Тази гостоприемна дестинация се счита за една от „най-западните“ страни в арабския свят. За тези, които изберат почивка в африканската държава, има безброй красиви плажове, ресторанти с вкусна храна и пленителни ориенталски пазари. А любителите на историята имат достъп до богата на древна история с изобилие от римски и арабски старинни реликви.

Пулия също е една от най-търсените

ни дестинации. Италианските брегове всяка година привличат хиляди туристи, отбеляза Велизар Димитров. Това е един от най-впечатляващите региони на Италия. Обхваща площ от около 20 хил. кв. км. и има население около 5 милиона жители. В регион Пулия са разположени и едни от най-интересните места на цяла Италия - столицата на региона Бари, атрактивното градче Полиняно а Маре, столицата на трулите Алберобело и симпатичното Локоротондо, бароковият шедьовър Лече, вдъхновяващият Отранто.

Всички тези удивителни населени места се допълват от бреговете на Адриатическо и Йонийско море. Страхотните курорти в Пулия предлагат неповторима атмосфера – спокойствие, природа и плажове на цена от 506 евро. 

Чартърите летят за Таранто всяка неделя до 26.06.2022  и от 28.08.2022 до 25.09.2022 г. В пакета са включени още салонен багаж до 4 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище-хотел-летище, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19 и представител на български език.

All Inclusive почивките са перфектният вариант за лятна почивка. Персоналното обслужване, интересните забележителности и спокойствието в курортите е причината за това. Лятната отпуска е перфектната възможност туристите да могат да се потопят в древна история, екзотична природа и уникални преживявания. Няма по-добро място за това от Турция, Тунис и Италия! 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати