Новини Турагенции

Туроператори и агенти обсъждат Банско като преживяване в четири сезона

   
Туроператори и агенти обсъждат Банско като преживяване в четири сезона

Рестарт на туризма след Covid-пандемията , възможностите за финансова подкрепа на бизнеса и мерки за насърчаване на туристическите полети, са част от акцентите на 21-та годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, която започва в Банско.  

Водещи туристически фирми, държавни експерти и ключови бизнес партньори ще дискутират конкурентостта на българската индустрия и туристически пазари. Годишната среща е посветена на курорта Банско и възможността той да бъде представен като "преживяване в четири сезона“.

Председателят на Туристическия съюзМалин Бистрин обясни какви са очакванията на Съюза на туристическия бизнес:

"За нас това е възможност да представим това, което можем, което сме постигнали след няколко години затишие поради кризата, да покажем новите продукти, които сме разработили, така че партньорите ни - туроператори да могат да ги представят пред своите клиенти и да направим наистина четирите сезона в Банско плътни и пълни с туристи".

Според едно от последните проучвания в Европа на нагласите за туристически пътувания над 70% от анкетираните са заявили, че са планирали такива в следващите три месеца. Ръст на резервациите регистрират също авиопревозвачите и туроператорите. 

Планинският, SPA и фестивален туризъм в Банско и района е все по-предпочитан от български и чужди гости.

Има инвеститор, който е готов да строи летище в региона, съобщи председателят на Туристическия съюз:

"В общината е внесено предложение за стартиране на изграждането на летище, което да е между Банско и Баня. В Банско ще има възможност за почивка на още по-висок клас туристи. Това ще бъде летище за малки самолети, няколко местни. Ще има писта, която се разработва. Има фирма инвеститор".



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати