Новини Турагенции

Най-красивите крайбрежни градове в Европа

   
Най-красивите крайбрежни градове в Европа

Ако винаги сте мечтали да живеете близо до водата, тази класация е за вас.

От CN Traveler правят анализ на най-добрите крайбрежни градове в света въз основа на фактори, като храна, музика, природа, архитектура и неща, които са уникални за него.

Предлагаме ви да видите най-доброто от Европа:

Единбург, Шотландия

Крайбрежният Единбург е вторият най-населен град в Шотландия след Глазгоу. Като столица на Шотландия, той е най-известен със своя годишен Fringe Festival - най-големият международен фестивал на сценичните изкуства в света.

Изкачете се до Arthur's Seat - угаснал вулкан, за най-добра гледка към града и посетете замъка Единбург, за да видите къде се съхраняват бижутата на короната. Както и да зададете своя маршрут, не забравяйте да си оставите време да опитате от процъфтяващата джин сцена в града.

Венеция, Италия

Най-известният в света плаващ град - Венеция, построен върху повече от 100 малки острова в Адриатическо море, всъщност е най-близкото нещо, което светът може да има до град, съществуващ на вода. Вземете водно такси или гондола, за да минете през града, и ако имате време, излезте от историческия център и се насочете към околните острови.

Истанбул, Турция

Истанбул без съмнение винаги ще бъде популярна дестинация. Като най-големият град в Европа, той пресича континенталната граница, построен от двете страни на пролива Босфора. Не пропускайте Синята джамия, оживените пазари и естествените турски бани.

Осло, Норвегия

Столицата на Норвегия - Осло, се намира на южния бряг на залив, наречен Oslofjord. В Музея на корабите на викингите всъщност има три викингски кораба, а множество зелени площи, като Frogner Park, го превръщат в град, подходящ за разходки и пикник. За епично пътешествие на север стартирайте от Осло и завършете в Киркенес, в далечния североизток.

Лисабон, Португалия

Лисабон е най-подценяваната столица в Европа. Най-големият град в Португалия се намира до река Тежу и е дом на близо 30 процента от населението на страната. Тук ще се насладите на гурме изживяване с морски дарове и кафенета, най-големия закрит аквариум в Европа и известните крайбрежни паркове.

Хелзинки, Финландия

Столицата на Финландия, Хелзинки, се намира на Финландския залив и е най-северната столица на Европейския съюз. Архипелагът на Хелзинки всъщност се състои от около 330 острова , което означава, че през лятото можете да скочите на фериботя и да се измъкнете от (относителната) суматоха на града.

Забавен факт: Въпреки че е известен със своите зимни спортове, градът е домакин на летните олимпийски игри през 1952 г.

Дъблин, Ирландия

Дъблин просто трябва да се изживее. Освен това има повече зелени площи на километър от всеки друг европейски град и може да се похвали с най-популярната туристическа атракция в Ирландия – пивоварната Гинес.

Копенхаген, Дания

Разположена технически на два острова в Балтийско море, датската столица има множество мостове, крайбрежни алеи и паркове, свързващи ренесансовия град. Копенхаген е дом на най-старата монархия в света, втория най-стар увеселителен парк в света в Tivoli Gardens и процъфтяващата сцена за крафт бира.

Барселона, Испания

Барселона е най-големият град на Средиземно море. Ежегодно столицата на испанския регион Каталуния привлича около девет милиона туристи с всичко - от архитектурата на Гауди до историческия футболен стадион Камп Ноу. Градът също така предлага едни от най-добрите ястия в света - познахте, тапас.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати