Новини Хотели

Вижте отвътре мегаяхтата Evrima, собственост на Ritz-Carlton (снимки)

   
Вижте отвътре мегаяхтата Evrima, собственост на Ritz-Carlton (снимки)

Вече са достъпни първите снимки на дългоочакваната мегаяхта на стойност 290 милиона евро (300 милиона долара) на луксозната хотелиерска група Ritz-Carlton.

Интериорните изображения на кораба с дължина 189 метра, кръстен Evrima, разкриват, че гостите могат да очакват елегантно съвременно обзавеждане, предлагащо усещане за петзвезден хотел.

Снимките представят Grand Suite на кораба с модерна всекидневна и трапезария, просторна тераса и голяма спалня.

Междувременно, за първи път се показват двуетажните „тавански апартаменти“ със същото внимание към детайлите, което се проявява навсякъде.

Компанията представя в Instagram и The Signature Suite:

Evrima, чието име е от гръцки произход и означава „откритие“, ще се отправи на първото си пътешествие из Средиземно море на 6 август, като следващата й дестинация е Карибите през ноември. Цената на пътуванията стартира от 4 013 евро ($4 200), посочва Daily Mail.

Десетпалубната мегаяхта, която в момента акостира в Сантандер в Испания, може да побере до 298 пътници в 149 апартамента.

Една от най-големите опции за настаняване е „апартаментът на собственика“, който се простира на 101 кв. м и предлага тераса с джакузи.

Но без значение какъв вариант на каюта предпочетат гостите, всички апартаменти разполагат с частни тераси, високи тавани и прозорци от пода до тавана, така че да могат да се насладят на гледки.

На борда има шест различни опции за хранене, които сервират всичко - от суши до изкусно представени средиземноморски хапки.

Един от най-очакваните ресторанти на кораба е S.E.A., замислен от главния готвач Свен Елверфелд, който оглавява Aqua - с три звезди Мишлен в Ritz-Carlton Wolfsburg в Германия. Гостите могат да очакват „европейско дегустационно меню в изискана обстановка със съвременно усещане“.

Корабът разполага още с най-съвременно фитнес студио с персонални тренировки. Има също така СПА зона, салон за красота, сауна, парна баня и тихи зони, така че пътниците да могат „наистина да прекъснат връзката със света“.

Останалите съоръжения на борда включват детски клуб, открит инфинити басейн, обширна тераса и разширена палуба, на която ще се провеждат приеми.

След като корабът акостира, специален портиер ще създава персонализирани маршрути за гостите.

Повечето пътувания на Evrima ще варират от седем до десет нощувки, като „няма две еднакви пътувания, така че гостите да могат да комбинират маршрути, без да повтарят дестинация“.

В зависимост от сезона, Evrima ще посети Средиземно море, Карибите, Централна Америка и Южна Америка, а дестинациите по пътя ще варират от испанските Балеарски острови през Френската Ривиера до бреговете на Аруба и Коста Рика.

От Ritz-Carlton посочват, че малкият размер на Evrima ще й позволи достъп до някои от най-търсените пристанища в дестинации, като Миконос, Сен Тропе и Сейнт Бартс.

Evrima е първият кораб, пуснат на вода от яхтената колекция на хотелиерската група, като още два са в процес на създаване. Предвижда се суперяхтите Ilma и Luminara да отплуват съответно през 2024 и 2025 г., като всяка ще включва 228 апартамента със самостоятелни тераси.

Удобствата на двата кораба ще включват пет ресторанта, шест бара, винарна и спа център Ritz-Carlton.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати