Транспорт

Това е новото лого на Летище София

   
Това е новото лого на Летище София

Столичното летище представя лого, което умело съчетава традиции и нови хоризонти.

Стилизираното изображение преплита в себе си скрити символи с отличителни за София забележителности. То е модерно, динамично и цели да допринесе за цялостния нов облик на летище София.

Логото е комбинация от международния код на летището SOF и скрито на пръв поглед съвпадение на буквите IA в SOFIA, които могат да се прочетат като международно летище на английски (International Airport).

Освен свързано с летището, логото вплита в себе си стилизирано изображение на планината Витоша като купол на буквата А, което подсилва асоциативната връзка на аерогарата с обкръжаващия я столичен град и с природните забележителности около него. Друг елемент е излитащият самолет, който формира английската буква „ай“ (I). Формата на всички букви пък напомня формите на перона на летището. Избраните цветове също не са случайни. Те са микс от багрите на българската природа с препратка към грижата за околната среда, като базова ценност за „СОФ Кънект“.

Посланието, което логото носи, е нови хоризонти по пътя за превръщането на столичната аерогара в 5-звездно регионално летище.

В унисон с новата визуална идентичност в близките месеци за летище София предстои и цялостно ребрандиране. Корпоративният сайт и страниците в социалните мрежи вече са ребрандирани.

Логото е разработено в партньорство с рекламна агенция Ноубъл графикс, която работи по проекта за напълно нова визуална идентичност на летището.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати