Транспорт

Wizz Air е наела 1000 нови членове на кабинния екипаж за 5 месеца

   
Wizz Air е наела 1000 нови членове на кабинния екипаж за 5 месеца

Wizz Air, най-бързо развиващата се и устойчива авиокомпания в Европа*, обяви, че е разширила екипа си с над 1000 членове на кабинния екипаж и 400 пилоти през първите пет месеца на 2022 г. По този начин тя се утвърждава сред основните движещи сили при възстановяването на авиационния сектор. За да постигне целта си да има екип от 20000 души до 2030 г., авиокомпанията непрекъснато набира служители в цялата си мрежа, търсейки най-добрите таланти, които се стремят към кариера в небето.

Wizz Air се гордее със силната си култура на многообразие и с колегите си от над 60 националности и продължава да набира нови кадри от цяла Европа и извън нея за 2022 г., така и за следващите години. Авиокомпанията приема кандидатури както от хора с предишен стаж като членове на кабинен екипаж, така и от такива без предишен летателен опит. Превозвачът ще осигури безплатно професионално обучение на всички избрани кандидати, което ще продължи между четири и шест седмици в зависимост от опита им, а новоназначените ще получават финансова надбавка за целия период на обучение. Като компания, която се стреми да предоставя висококачествено обслужване на клиентите, освен да са дружелюбна и ориентирана към клиентите личност, основните изисквания на Wizz Air към кандидатите са: навършени 18 години, височина до 210 см при повдигане на пръсти, завършено средно образование, добър писмен и говорим английски език и за предпочитане друг език от Централна и Източна Европа, да могат да плуват, да нямат татуировки по видими части на тялото, които не могат да бъдат прикрити от униформата, и чисто съдебно минало. Можете да прочетете пълните изисквания тук.

След успешно представяне в някой от дните за набиране на персонал на авиокомпанията, на съответните кандидати се предлага работа, като не се налага да чакат седмици или месеци и да преминават през ненужно дълъг процес на набиране на персонал. Кандидатите могат да бъдат във въздуха само в рамките на 8 седмици (включително обученията и изпитите), след като им бъде предложена позиция в WIZZ.

Членовете на кабинния екипаж на Wizz Air се радват на конкурентно заплащане, удобен месечен график и разнообразни възможности за професионално развитие, като например да станат инструктори, специалисти по обслужване на клиенти, както и да се присъединят към програмата на авиокомпанията Cabin Crew to Captain и така да сбъднат мечтата си да станат пилот. Кабинният екипаж на Wizz Air се ползва също ототстъпки за полети и бонус самолетни билети за семейство и приятели, за да може да пътуват по света и да създава незабравими спомени с близките си.

Wizz Air активно набира също капитани, първи офицери и кадети, както с type rating, така и без, чрез уебсайта за набиране на пилоти на авиокомпанията. Подобно на възможностите за бързо кариерно развитие при кабинния екипаж, пилотите също имат възможност за бърз напредък в кариерата си от курсант до първи офицер, а след това до главното пилотско място вляво. За пилотите, които искат да се усъвършенстват, са на разположение и няколко други летателни позиции. Освен многото предимства на компанията, пилотите могат да се възползват от спонсориран от нея типов квалификационен клас, докато на всички новопостъпили се изплащат надбавки за обучение по време на периода на обучение. За повече информация кликнете тук.

Андраш Радо, старши мениджър „Набиране на кабинен екипаж“ в Wizz Air, коментира: „Радваме се, че допринасяме за развитието на местните пазари на труда, като предлагаме хиляди работни места в Wizz Air. Доволни сме, че след повече от две години на предизвикателства, наблюдаваме завръщане към нормалността и днес можем да предложим повече възможности за работа на всички, които търсят наистина вълнуваща и динамична кариера. Ангажираме се да запазим Wizz Air като разнообразно работно място и да предлагаме на колегите си ясен кариерен път и бързи възможности за развитие. Очакваме с нетърпение да се срещнем с всички, които се интересуват от кариера в авиацията на някое от нашите събития за набиране на кадри, за да могат да научат всички вълнуващи възможности, които предлагаме. Надяваме се скоро да ви посрещнем като нов член на нашето мултикултурно, динамично и готино WIZZ семейство!“

В България кариерни дни на Wizz Air този месец предстоят:
• в София на 24 юни в хотел InterContinental (пл. „Народно събрание“ 4)
• в Бургас на 25 юни в хотел AvenueDeluxe (бул. „Транспортна“ 6)



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати