Новини Турагенции

Тайланд отменя ограничения за влизане на туристите от 1 юли

   
Тайланд отменя ограничения за влизане на туристите от 1 юли

Тайланд обяви, че отменя голяма част от антиковид мерките, които ограничаваха посещенията на чужденци. От 1 юли от тях вече няма да се изисква предварителна регистрация, съобщи Ройтерс.

Тайланд е една от най-посещаваните туристически дестинации в света. След избухването на пандемията властите в азиатската страна наложиха строги изисквания към чужденците, които желаят да я посетят. За да получат това право, те трябва да представят редица документи - от сертификати за отрицателен Пи Си Ар тест (PCR) и ваксинация срещу ковид, до медицинска застраховка и резервация за хотел. От началото на следващия месец тези ограничения отпадат. Няма да бъде задължително и носенето на защитни маски на публични места. Властите в Тайланд обаче препоръчват на хората да продължат да носят маска, ако имат здравословни проблеми или се намират на място, на което има струпване на хора. През 2019 г. Тайланд е посетен от 40 милиона души.

През миналата година обаче броят им намалява до под 1 процент от тези 40 милиона. Туристическият сектор формираше около 12 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) на азиатската страна, преди да избухне пандемията. В страната тя отне живота на повече от 30 000 души, а разпространението на вируса до голяма степен беше овладяно, след като над 80 процента от населението на страната беше ваксинирано, отбелязва Ройтерс. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати