Турагенции

Абакс организира почивки в Египет с чартъри от София, Варна, Пловдив и Бургас

   
Абакс организира почивки в Египет с чартъри от София, Варна, Пловдив и Бургас

Шарм ел Шейх в Египет се намира в южната част на Синайския полуостров. Разположен е на нос, а градът заема стратегическа позиция. Той е бил с изключителна икономическа важност за страната през годините. Докато преди е бил известно рибарско селище, сега е популярен с луксозните си хотели, лазурни плажове и достъпни почивки. Най-доброто време за море в Египет остава есента. Септември и октомври температурите в африканската държава по-скоро наподобяват тези по време на нашето лято, което прави дестинацията идеална за късна лятна почивка.

Египет е сред фаворитите на българите за море, споделя Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора „Абакс“. Компанията организира редица програми в държавата на 

цени, започващи от 1340 лв. 

със самолетни билети и 6 нощувки с All Inclusive в луксозен хотел в Шарм Ел Шейх. Авиокомпанията European Air Charter ще осъществи директните чартърни полети до Египет в периода 25 септември – 22 октомври 2022 г. В сумата влизат още летищни такси, трансфер летище – хотел – летище,  представител на туроператора с български език. През целия си престой туристите ще бъдат обслужени от представител на туроператора.

Традиционно този екскурзионен пакет се предлага с излитане от София или Варна, но от този септември „Абакс“ ще предлага и чартъри от Пловдив и Бургас. От туроператора са подбрали 4- и 5-звездни хотели на първа линия до морето. За пълната сигурност от “Абакс" са включили и пакет за максимална сигурност, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от “Евроинс”, с покрит риск за COVID-19, както и застраховка отмяна на пътуване.

В Египет има по нещо за всеки. Културният живот е неописуемо интересен. Държавата е дом на над 30% от световните забележителности. Феновете на историята със сигурност няма да скучаят в толкова древна история. Точно поради тази причина “Абакс” са се погрижили никой да не скучае по време на почивката си в Шарм ел Шейх. За да се възползват българите максимално от времето си в Египет, туроператорът предлага към пакетната цена и автобусна екскурзия до Кайро. По време на нея ще може да посетите Пирамидите в Гиза. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Ще посетите и Египетския музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Освен входове в забележителностите, пакетната цена покрива и водена беседа на български език, както и нощувка във високо оценен хотел в Кайро. 

От друга страна, туристите несъмнено ще успеят и да се отдадат на релакс. “Хотелите в Шарм ел Шейх са снабдени с всичко необходимо за една истинска почивка”, изтъква Мартина Найденова. “Големи басейни, фитнес зали, масажи, семейни игри и разнообразна кухня. Това може да бъде открито във всеки хотел на курорта. Във всеки пакет тези екстри са включени, за да осигурим на гостите пълен релакс”, допълни тя.

За онези, които искат по-интензивна програма

“Абакс” са заложили на невероятна селекция от допълнителни развлечения. Сред тях са гмуркане и шнорхелинг, целодневна екскурзия до Синайския манастир „Света Екатерина“, обиколен тур на Шарм ел Шейх и ATV и джип приключения в пустинята. Това са някои от най-атрактивните предложения за дестинацията. Чрез тях българите наистина могат да се потопят в египетския бит и култура. 

Египет е страна с богата история

Там могат да се открият археологически разкопки, впечатляващи забележителности и интересни музеи. Също така има много големи, модерни градове, които са идеални за шопинг и нощен живот. През деня пък е задължително да се посети някой от стотиците красиви плажове по брега на Червено море. Египетските курорти предлагат една уникална комбинация от красиви кристалносини води и пустинен климат.

Йоана Шомова  



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати