Заведения

Потъна култов плаващ ресторант в Хонконг - гощавал кралицата, Том Круз и Ричард Брансън

   
Потъна култов плаващ ресторант в Хонконг - гощавал кралицата, Том Круз и Ричард Брансън

Плаващ ресторант - известна забележителност в Хонконг, е потънал дни, след като е бил изтеглен от пристанището, където е работил в продължение на почти 50 години, съобщава Би Би Си.

"Ресторант "Джъмбо" се преобърна в Южнокитайско море, докато пътуваше към неизвестно място", съобщи компанията майка Aberdeen Restaurant Enterprises. Никой от членовете на екипажа не е пострадал.

Ресторантът е затворен през март 2020 г., тъй като е засегнат от пандемията КОВИД-19.

Смята се, че през годините повече от 3 милиона гости са консумирали кантонската му кухня, включително кралицата, Том Круз и Ричард Брансън. Ресторантът е участвал в няколко филма, включително във филм за Бонд, но пандемията нанася фатален удар на бизнеса.

Преди последното му пътуване са били наети морски инженери, които да инспектират плаващия ресторант, и са били получени "всички съответни одобрения", казват собствениците. Плавателният съд е трябвало да остане на неназовано място, докато чака нов оператор. Но в неделя потъва близо до Параселските острови, след като "се сблъска с неблагоприятни условия" и започна да поема вода, съобщиха от Aberdeen Restaurant Enterprises.

"Дълбочината на водата на мястото на инцидента е над 1000 метра, което изключително затруднява извършването на спасителни работи", добавят оттам.

Макар че пандемията е била последната капка за ресторанта, той е бил изправен пред финансови проблеми от години. Миналия месец операторът Melco International Development заяви, че бизнесът не е бил печеливш от 2013 г. насам и е реализирал големи загуби.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати