Новини Транспорт

Кипър откри ново яхтено пристанище в Агия Напа

   
Кипър откри ново яхтено пристанище в Агия Напа

"Бижу на Кипър и Средиземноморието". Така президентът на Кипър Никос Анастасиадис нарече новото яхтено пристанище в известния курортен център на страната Агия Напа, което той официално откри в четвъртък вечерта. 

Емблематичният проект ще промени туристическия пейзаж на Кипър и на цялото Източно Средиземноморие, заяви президентът Никос Анастасиадис. 

Инвеститор в модерния комплекс на югоизточния бряг на острова е египетският бизнесмен и милиардер Нагиб Савирис, предоставил над 300 млн. евро, а изпълнител е кипърска фирма.

"Aгия Напа Марина" предлага яхтени съоръжения и услуги от световна класа, луксозни резиденции, многофункционални места за отдих.

Яхтеното пристанище е единственото в Източното Средиземноморие, което притежава международния сертификат за опазване на околната среда. Тази година то получи и световното екоотличие "Син флаг".

Новият комплекс допринася за модернизацията на туристическия продукт на страната и привличането на качествен туризъм. 

Яхтеното пристанище е и част от Националната стратегия за туризъм до 2030 г., която цели утвърждаването на Кипър като целогодишна туристическа дестинация.

Изграждането му е пример за конструктивно и прозрачно сътрудничество между правителството, местните власти и частния сектор, отбеляза президентът Анастасиадис.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати