Анализи Новини

Стела Балтова може да се върне служебен министър на туризма за четвърти път

   
Стела Балтова може да се върне служебен министър на туризма за четвърти път

Доц. Стела Балтова може да се върне за четвърти път като служебен министър на туризма от 2017 г. насам, ако партията „Продължаваме промяната“ не успее да създаде нов кабинет и мнозинство в Народното събрание. Това съобщиха за TravelNews представители от президенството. Балтова била близка с първата дама Десислава Радева и имала подкрепата на бившия шеф на „Лукойл“ у нас Валентин Златев, който е и един от най-големите хотелиери в страната, твърдят от канцеларията на президента. Туристическият бизнес обаче не я хареса и постоянно беше в конфликт с нея през миналата година, когато оглавяваше ведомството два пъти. Срещу нея имаше няколко протести на хотелиери, ресторантьори и туроператори. Те определяха управлението й като пълен провал. Тя беше слубежен министър на туризма и през 2017 г.

Диалогът с министерството и бранша по нейно време беше изключително труден. От назначаването й за министър в първото служебно правителство миналата година до края на второто бяха напуснали близо 20 служители на Министерството на туризма при щат от около 100 човека. Доста експерти излизаха в дълги отпуски и болнични. Отделно си тръгнаха двама нейни зам.-министри - Даниела Стоева и Мария Белколева. Най-приближеният човек на Балтова - началникът на кабинета Даниела Георгиева, също напусна. Причината беше в трудната работа в екип с Балтова.

В края на служебното правителство към декември 2021 г. Стела Балтова ударно похарчи 9 681 252 лева с ДДС за реклама на България, без никаква прозрачност и ефективност. Договорите са сключвани основно през ноември и декември, преди стъпването на новото правителство.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати