Новини Хотели

До 30% скок на цените на нощувките в Родопите заради инфлацията

  23.06.2022 09:50  
До 30% скок на цените на нощувките в Родопите заради инфлацията

Около 20-30 % е прогнозното поскъпване на нощувките в планинския район заради инфлацията, това информира  Георги Пампоров, председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР). Въпреки това, Пампоров прогнозира силен летен туристически сезон в региона. 

След ограничените пътувания през пандемичните години, хотелиери от област Смолян отчитат повишени резервации за това лято. В Златоград има значителен ръст на записванията, в Девин също е сериозен туристическият поток, според данни на хотелиерския съюз.  Малките селски хотели в района на горното поречие на Арда, както и в община Чепеларе  се радват на повишен интерес от летовници.  За Пампорово също се очаква добра заетост на хотелите през летния сезон, след като миналото лято курортът достигна върха си за летния туризъм за последните години, обяснява Георги Пампоров.  

Пешеходни, вело и приключенски маршрути в планината са предпочитани от ваканционните групи през летния период в Смолянско.  Допълнително туристи се привличат и с богатия фестивален календар, включващ гайдаското надсвирване в Гела, Фестивала на дивите цветя, множество събори. Анкета

Къде ще пътувате през лятото?


Резултати