Турагенции

Най-добрите места да видите Айфеловата кула

   
Най-добрите места да видите Айфеловата кула

Да видят Айфеловата кула е цел номер едно на туристите в Париж.

Независимо от това, освен ако не искате да бъдете един от седемте милиона души, които се изкачват на най-известната кула в света годишно, няма нужда да се приближавате непосредствено до желязната конструкция с височина 330 метра, за да й се възхитите.

Всъщност, можете да го направите и да имате страхотни снимки, достойни за Instagram – от няколко уникални, свободни от тълпи гледни точки.

Порт Дебили

Тази калдъръмена алея край реката, минаваща под Avenue de New York, е шокиращо малко посещавана, въпреки близостта си до кулата. В допълнение към гледката към Айфеловата кула, имате красивия фон на лодките на къщичките peniche, акостирали покрай реката, както и моста Iéna.

Авеню де Камоен

Въпреки че това прекрасно място вече не е тайна, то все още не е много посещавано. Докато вървите по тази задънена улица, Айфеловата кула постепенно се разкрива между елегантните сгради. Балюстрадата в края, пълна с типични парижки стълбове за лампи, и спускащите се стъпала са идеалният фон за магически портрети с Желязната лейди.

Мост Бир Хакеим

Този примамлив мост в стил Арт Нуво е разположен точно на запад от Айфеловата кула, а от него се разкрива красива гледка към нея. На най-добрите гледки, всъщност, може да се наслаждавате от втория етаж на моста - на борда на метро линия 6, докато влакът минава през Сена между гарите Паси и Бир Хакеим.

Пале де Токио

Построен за Световното изложение през 1937 г., централният площад на този арт деко комплекс на изток от Трокадеро предлага забележителни гледки към кулата, построена по съвпадение за по-ранното Световно изложение. Днес двете крила на Пале де Токио са домакини на център за съвременно изкуство и Музей на модерното изкуство на Париж.

Ресторантът тук разполага с градинска тераса с изглед към Айфеловата кула, която обикновено се простира до централния площад през лятото. И на двете места можете да седнете и да се насладите на мечтаните гледки по време на шикозно ястие или чаша розе.

Square Rapp

За романтична гледка към шедьовъра на Айфел, елате тук. Проектиран в началото на 20-и век, продълговатият Square Rapp е ограден с красиви сгради, включително резиденция, проектирана от гения в стил Арт Нуво Жул Лавирот.

След като преминете през порта от ковано желязо, обърнете се и ще се изправите лице в лице с най-известната желязна конструкция в Париж - Айфеловата кула, красиво рамкирана от богато украсените сгради.

Авеню де Сакс

Въпреки че този шикозен булевард в 7-ми район датира отпреди сто години, изглежда, че е създаден специално за кулата, благодарение на перфектната му позиция. По-широк от стандартните алеи, той има просторна централна пътека, откъдето можете да се насладите на гледки към извисяващия се паметник.

Единственият път, когато тази алея е натоварена, е в четвъртък и събота сутрин, когато е домакин на пазар за храна на открито.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати