Новини Турагенции

Гърция предупреждава за висок риск от Covid-19 по островите с туристи

   
Гърция предупреждава за висок риск от Covid-19 по островите с туристи

Спазвайте личните предпазни мерки при почивка в Гърция, съветват лекарите поради нова силна вълна с Covid-19. Засега с висок риск са островите, където има струпване на туристи. Всеки втори тест на остров Миконос е положителен за Covid-19, съобщават от здравното министерство на страната, обяви БНР.
Над 30% са заразените с вируса на островите Санторини и Милос, сочат резултатите от взетите проби. И на другите острови има покачване на броя на носителите на вируса, но в по-ниски граници. Изключение е остров Тасос с единични случаи на заразени.
Властите информират туристите за риска от заразяване по време на туристическия сезон, като приканват да се спазват познатите мерки, въпреки че не са задължителни.
Най-рисковите места за заразяване са заведения, сочат наблюдения на лекарите. На плажа също има струпване на туристи, които не спазват дистанция. Хората се заразяват по няколко пъти поради силната активност на Омикрон 4 и 5, констатират лекарите.
Министърът на здравеопазването Плеврис съобщи, че засега вълната от новозаразени не оказва натиск върху здравната система. Поради високите температури правителството не обмисля връщане на маските до септември.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати