Новини Събития

Изложба със снимки от 7 страни може да се разгледа на Летище София

   
Изложба със снимки от 7 страни може да се разгледа на Летище София
Архитектът и фотограф Димитър Караниколов
  Снимки: Мирослав Иванов

Изложбата "По света с Димитър Караниколов" беше представена на Летище София. Тя може да бъде разгледана на Терминал 2 в зоната за излитащи, около стълбите за второ ниво. Снимките са от 7 дестинации, които Димитър Караниколов е посетил и заснел, благодарение на авиокомпанията Turkish Airlines, която е осъществила неговото пътуване. Това са Бразилия, Индонезия, Узбекистан, Ливан, Етиопия, Турция и САЩ.

Димитър Караниколов завършва архитектура в България и специализира в Ротердам. През 2017 г. основава собствено студио за архитектурни визуализации в Лондон. Започва да се занимава с фотография докато обикаля света, а негови кадри са публикувани от National Geographic, Lonely Planet, Fubiz and Designboom и др. Природата е неговото основно вдъхновение.

„По професия съм архитект, но фотографията е мое хоби, което съпътства пътуванията ми“, обяви при откриването на изложбата Караниколов. Той е бил поканен през 2019 г. от Turkish Airlines да обиколи страните и да направи снимки през своя обектив. Той е заснел към 10 000 кадъра от седемте държави. Директорът на авиокомпанията за България Мехмет Гюркайнак подчерта, че са избрали няколко от тях, за да реализират изложбата на летището.

На събитието присъстваха още посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок, на Бразилия – Н.Пр. Мария Фонтенеле Рейс, съпругата на посланика на Индонезия - Н.Пр. Иуан Богананта, консулът на Сейшелите Максим Бехар и други гости.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати