Новини Транспорт

Четири туроператора се борят да обслужват Държавна агенция Национална сигурност

   
Четири туроператора се борят да обслужват Държавна агенция Национална сигурност

Четири туроператора се борят да обслужват Държавна агенция „Национална сигурност“ за покупката на самолетни билети, установи TravelNews в регистъра на обществените поръчки. Това са традиционните играчи – „Атлас травелс“ ЕООД, консорциумът "БЪЛГАРИЯ ЕР И ПОСОКА" ДЗЗД, „Аргус травел интернешънъл“ ЕООД и появяващият се напоследък – „Юнайтед травъл ейджънски“ ЕООД. Предметът на обществената поръчка включва осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж и съпътсващи услуги (хотелски резервации, медицински застраховки и други) за нуждите на Държавна агенция "Национална сигурност". Стойността на търга е за 500 000 лв. 

Предстои комисия да разгледа постъпилите оферти и да ги допусне до отварянето на ценовите предложения. Икономически най-изгодната оферта се определя въз основа на критерия за възлагане – „най-ниска цена”. Оценяването и класирането на офертите ще се извършва по най-ниска обща цена без включен ДДС, образувана от сбора на предложените „Такса за издаване на самолетен билет за Европа”, „Такса за издаване на самолетен билет за полет извън Европа” и „Такса за резервация на едно лице за хотелско настаняване”. Когато има класирани на първо място повече от една оферта, класирането се определя чрез жребий. 

Когато предложение в офертата на участник, свързано с предлаганата обща стойност за изпълнение на поръчката, е с повече от 20 на сто по-благоприятно от средната стойност на предложенията на останалите участници, възложителят изисква подробна писмена обосновка за начина на неговото образуване, която се представя в 5-дневен срок от получаване на искането. 

Габриел Драгиев



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати