Транспорт

Хаосът по летищата в Европа засегна и Варна

   
Хаосът по летищата в Европа засегна и Варна

Хаосът по летищата в Европа започва да засяга и българските аерогари. Тази вечер (петък, 24.06) такъв има и на Летище Варна заради закъсняващ полет на Wizz Air, съобщиха за TravelNews пътници. Самолет на авиокомпанията за Лутън в 19.30 ч. не е излетял, тъй като все още не е пристигнал от Великобритания. Хората получават съобщения на телефоните за закъсняващия полет чак в 19.20 ч., който е отменен за 22 часа. Други полети също закъснявали. Летище Варна и заведенията в него са препълнени. Пътниците са изнервени от дългото изчакване.
Хаос по летищата може да провали почивката на стотици туристи това лято в Европа. Причината са закъснения и отменени полети заради липса на служители. Това се усеща вече във Великобритания, Германия, Нидерландия и др. Отделно започнаха стачки на служителите в авиокомпаниите. Синдикатите на заетите в авиацията в Португалия и Испания обявиха готовност за протест. Те настояват за по-добро заплащане и условия на труд. Протест обявиха и от Скандинавските авиолинии. Към тях се включиха пилоти от Дания, Швеция и Норвегия.
Продължава недоволството на наземния и кабинния персонал на летището в Брюксел. Отменени са над 300 полета. Според служителите в авиокомпаниите през лятото пътуването със самолет ще е истинско предизвикателство заради липсата на персонал, който беше освободен по време на пандемията от Ковид.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати