Събития

Мними украинци мамят по селата

   
Мними украинци мамят по селата

В много области на България се разгръщат измами и кражби от домовете от лица, които се представят за емигранти от Украйна и Молдова, предупреждават от Асоциация на българските села (АБС).

Престъпните схеми се случват под предлог, че лицата търсят евтини хотели или къщи, в които никой не живее, за да могат да се настанят и да “избягат от войната”. В много от случаите, където се натъкват на местно население, искат пари, а също предлагат нерегламентирана продажба на ножове и дребни технически инструменти, посочват от асоциацията.

Криминалните лица използват фалшиви паспорти на Украйна и Молдова, които са с неистинска информация, освен профилните снимки. Избират за посещение основно по-развити села в регионите на Варна, Шумен, Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Стара Загора и др., където са налице повече нови и ваканционни имоти, твърдят от АБС.

Новата престъпна схема замества широко разпространените до момента телефонни измами, като за пореден път отваря темата за липсата на специализирана Селска полиция в България, за която АБС, кметове на села, фермери и местно население настояваме от години, а разписана концепция и обосновано бюджетиране има, твърдят от асоциацията.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати