Турагенции

Най-ослепителните и запомнящи се дворци

   
Най-ослепителните и запомнящи се дворци

Световната история поразява с интересни епохи, които са ни оставили архитектурни постижения, достойни за възхищение. Част от тях несъмнено са дворците.

Приказни, великолепни и ослепителни - дворците може да бъдат определени по много начини. Част от тях се запечатват в паметта ни и ни приканват да ги посетим на място. Това е възможност да усетим атмосферата на отминалите времена и доловим живота на хората преди нас.

От Франция до Тайланд архитектурните шедьоври очакват да бъдат посетени.

Версайски дворец

Едва на 30 минути път от Париж се намира Версайският дворец. Този символ на властта е една от големите икони на френското изкуство от XVII век. Бившата ловна хижа на Луи XIII е преустроена от сина му Луи XIV през 1682 г., за да създаде двора и правителството там.


Дворец Топкапъ

Дворецът е построен малко след като Мехмед II превзема Константинопол през XV век. Впоследствие е модифициран от различните владетели, преминали през Истанбул.


Днес Топкапъ представлява величествен дворцов комплекс на брега на Босфора и разполага с четири двора и множество сгради, разкриващи ислямското изкуство и архитектура.

Кралски дворец в Мадрид

Кралският дворец в Мадрид е най-големият в Западна Европа и един от най-големите в света. Простира се на повече от 135 000 кв. метра и има 3418 стаи.


Препоръчваме ви да го посетите, за да видите на любимите стаи на крал Карлос III, Порцелановата стая и известната Тронна зала, пише 20minutos.es.

Дворец Пена

Пена е не само най-емблематичният замък в Португалия, но и един от най-красивите дворци в света. За това определено играят роля ярките му цветове и хипнотизиращият му еклектичен стил.


Дворецът е построен през XVIII в. по инициатива на крал Фердинанд II.

Бъкингамски дворец


Бъкингамският дворец е може би една от най-известните забележителности на Великобритания. Може да го посетите отвътре и да видите кралските апартаменти, в които е живяла кралица Елизабет II.

Кралски дворец в Казерта

Известен като Реджия на Казерта, този дворец е един от най-непознатите за масовия туризъм. Той е разположен на север от Неапол и представлява бароков шедьовър. Дом е на великолепна колекция от произведения на изкуството: картини, порцелан, мебели, рисунки, книги и др.
 
Потала

Кацнал на върха на Червената планина в центъра на долината на Лхаса, дворецът Потала отдавна е един от най-важните и впечатляващи паметници в цял Тибет.

Комплексът включва Белия дворец, Червения дворец и техните пристройки и някога е бил зимната резиденция на Далай Ламите.
 


Ще ви впечатли много с красивата си архитектура, богатата орнаментика и хармонията, която предава заедно с околния пейзаж.

Дворец Шьонбрун

Дворецът е построен през XVII в. като лятна резиденция на Хабсбургите.  Днес е известен още като „Виенския Версай” заради своята елегантност и красота.
 
Шьонбрун е един от най-красивите дворци в света и, стига да искате, може да го видите още това лято.

Летен дворец в Пекин

В Летния дворец в Пекин ще видите в пълната си прелест японската култура и история. Пагоди, буйна природа, пространства, умело декорирани с цветя, фигуративни прозорци и др.
 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати