Турагенции

Само две агенции искат да обслужват Дирекция Миграция за близо 1.4 млн. лв.

   
Само две агенции искат да обслужват Дирекция Миграция за близо 1.4 млн. лв.
Дирекция Миграция се подготвя да пътува за 1.4 млн. лв.

Само две туристически агенции са подали оферти за обслужване със самолетни билети на дирекция „Миграция“ към МВР, установи проверка на TravelNews в регистъра на обществените поръчки. Това са „Юнайтед травъл Ейджънси“ ЕООД и „Тайм ту травел“ ЕООД. Първата напоследък се появява все по-често по търговете, а втората участва за първи път през последните години в толкова голям конкурс, обясниха от бранша. Прави впечатление, че традиционните играчи „България Ер-Посока“, „Атлас травелс“ и „Аргус травел интернешънъл“  не са подали оферти.

Търгът е на стойност 1 395 000 лева и е за осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж за нуждите на дирекция „Миграция” и при необходимост хотелски резервации, финансирани или съфинансирани със средства по програми или фондове на Европейски съюз, със средства от други държави или от международни или чуждестранни организации, както и с бюджетни средства. Предстои да бъдат разгледани офертите на двамата кандидати, да бъдат отворени цените и да бъде избран изпълнител.

Обществената поръчка се възлага въз основа на икономически най-изгодната оферта при критерий „оптимално съотношение качество/цена”. В ценовото си предложение участниците следва да предложат такса за издаване на самолетен билет (такса обслужване) за дестинации в Европа, такса за издаване на самолетен билет (такса обслужване) за дестинации извън Европа, процент отстъпка от дължимите по тарифни условия глоби и доплащания при смяна на датата на пътуването. Също така и процент отстъпка на дължащите се към авиокомпаниите глоби при цялостно или частично анулиране на пътуване, както и максимални стойности за самолетни билети по съответните дестинации. Участникът е задължен в своята оферта да предложи максимални цени на самолетни билети. Те трябва да включват всички дължими летищни такси, такси за сигурност, такса за осигуряване на самолетния билет (такса обслужване), медицински застраховки и други такси и данъци, както и такива, установени от местното законодателство. Цената трябва да е съобразена с изискването за минимален брой прекачвания и минимален престой (при липса на директен полет) и без смяна на трансферните летища.

„Юнайтед травъл Ейджънси“ е собственост на Калина Димитрова, показва справка в Търговския регистър. Тя е управител заедно с Бойка Михайлова. „Тайм ту травел“ ЕООД е на Рая Крумова, но няма добър интернет сайт с предложения, оферти и клиенти. И двете туристически агенции са специализирани в бизнес пътуванията.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати