Новини Турагенции

Аква тур обяви Анталия за дестинацията на лято 2022

   
Аква тур обяви Анталия за дестинацията на лято 2022

Турция е сред фаворитите за лятна почивка на българите и през 2022 г. Броят на туристите, посетили турския курорт Анталия през 2021 г,. надвиши 8.7 милиона, но дестинацията продължава да привлича чуждестранни туристи. „Именно добрите условия, чудесното обслужване и множеството предложения я правят толкова атрактивна“, заяви пред TravelNews Румяна Юксел, управител на туроператора “Аква тур БГ“. Според нея интересът се дължи и на факта, че Анталия е близка до България и е позната на повечето туристи, както и на достъпните цени.  

Туроператорът предлага почивки в някои от най-забележителните курорти в района. Разнообразието от програми прави дестинацията такъв дългогодишен любимец за много от българите. „Аква тур БГ“ организира групи за Кемер, Сиде, Алания, Белек и Лара. Едноседмичните пакети започват от 243 евро на човек, като в цената са включени: двупосочни самолетни билети с директен чартърен полет на European Air Charter, 20 кг чекиран багаж на пътник + 7 кг ръчен багаж на пътник, трансфери – летище - хотел - летище, пътнически и летищни такси и 7 нощувки в предварително избран хотел на база All Inclusive.  

За пълната сигурност на туристите „Аква тур БГ“ предлага и медицинска застраховка на „Евроинс“ с покритие 5 000 евро за лица до 65 г., с включени медицински разходи свързани с COVID 19 при пътувания в чужбина. А за максимално улеснение на гостите те ще бъдат придружени от представител на туроператора през цялото време.  

„Пътуванията до Анталия ще продължат всеки петък до края на октомври. Повечето групи за лятото вече са изцяло запълнени, но се наблюдава интерес и за по-късните дати през есента“, изтъкна Юксел. Всички хотели разполагат с добре обособени басейни и СПА зони, които са фокус за всяка релаксираща почивка. За любителите на традиционния плаж пък са осигурени шезлонги и чадъри само на няколко минутки от хотела. Туристите ще могат да се възползват и от уникалната кухня, разообразни игри, дневна и вечерна анимация, детски клубове и различни забавления за деца.  

Анталия е известна предимно с плажовете си и възможностите за водни спортове и атракции. Въпреки това всеки желаещ може да се потопи и в историята на страна с опознавателни екскурзии до близките забележителности като древния град Сиде, Червената кула в Алания и каньонът Гьойнюк. Кемер, Алания и Сиде са чудесни възможности за спокойна почивка и са обено подходящи за семейства с деца, тъй като съчетават идеално морския климат с културните забележителности.  

Белек е впечатляващ сам по себе си, тъй като е един от най-новите турски курорти. Той се счита за меката на голфа в страната, тъй като разполага с най-големия голф център в цяла Турция. На разположение на туристите са още конна езда и всички видове водни спортове. Наистина вълнуващо място!  Съчетанието на море, пясъчни плажове и борови гори привлича туристи от цял свят.  

Румяна Юксел от туроператора „Аква тур БГ“ е категорична, че това е най-силната дестинация за сезона. И има защо! Със сините си води, чудесно обслужване и достъпни цени, Турция наистина се превръща в мечтата на всеки турист.  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати