Турагенции

Туроператори от Бурса са на посещение във Варна и искат да водят турски туристи

   
Туроператори от Бурса са на посещение във Варна и искат да водят турски туристи

По инициатива на собственици на туроператори от град Бурса, Турция, започна инфотур на 13 членове на Асоциацията на туроператорите по Северно Мраморно море (TURSAB BURSA). Те пристигнаха вчера във Варна и ще направят обиколка на региона до 1 юли 2022 г. Организатор на пътуването са българските туроператори „Травел Клуб България“ и "Хестия" с управител Божидарка Балинова. С помощта на Община Варна, Варненската асоциация на туристическите агенции и Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите ще им бъде предоставена възможност да се запознаят с част от туристическите ресурси на региона. Организирано е посещение на няколко хотелски комплекса, които предоставят продукти през четирите сезона.

Туроператорите от Бурса искат да продават почивки в България, заяви за TravelNews Юлиян Бонев, управител на „Травел Клуб България“. Те търсят възможности да предлагат летните курорти у нас и забележителностите наоколо. В Бурса има много български изселници, като с наследниците им се предполага, че броят им достига 500 000 човека. „Те искат да посетят и опознаят България“, коментира Бонев.

На 30 юни 2022 г. от 15:00 часа в хотел „Интернационал“ в Златни пясъци ще се състои работна среща с туристическия бизнес на региона. На нея ще бъдат промотирани даденостите за целогодишен туризъм, както и детайли от ваканционния, познавателен, медицински и др. видове туризъм. Освен това ще бъде дадена възможност за директни разговори, създаване на контакти и установяване на партньорство.

„Ще се радваме от тази среща да произлязат трайни взаимоизгодни отношения с туристическия пазар на регион Бурса“, подчерта Юлиян Бонев. Самият той с неговата компания организира почивки и екскурзии в Турция. Бонев допълни, че българите също започват да откриват красотата на Бурса, курортите покрай Мраморно море и забележителностите в региона. Той предлага редица турове до града, който се намира на час и половина от Истанбул. Отделно в Бурса има СПА комплекси и с минерална вода, тъй като има извори и предлага целогодишен туризъм.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати