Новини Хотели

Airbnb забрани безсрочно организирането на партита в имотите

   
Airbnb забрани безсрочно организирането на партита в имотите

Компанията Airbnb, която посредничи за краткотрайно отдаване на имоти по цял свят, официално обяви, че безсрочно забранява организирането в тях на купони, тържества и събития. Обяснението е, че това е решение, отговорно към собствениците на имотите, съседите и общността, в която се извършва подобна дейност.

Забраната бе въведена през август 2020 г. заради пандемията от COVID-19 и опитите в Airbnb обекти да се премести веселбата от затворените барове и клубове. Но сега тя е удължена "до второ нареждане" заради малцината домакини и гости, които позволяват в имотите да се провеждат шумни и многолюдни събирания. Такива обекти често са в обикновени жилищни сгради и съжителството с непрекъснати купони е неприятно.

Затягането на режима започна в края на 2019 г. след поредица инциденти, в които наематели на имот пускаха покана за купон към всеки, който желае. В резултат се събираха стотици хора и се налагаше дори намеса на полицията. В един трагичен случай имаше стрелба и убити. Мерките засегнаха и организаторите на "хронични партита", като за съседите беше създадена специална линия за докладване и вероятно и заради нея оплакванията са намалели с над 40%.

Другата промяна е, че се въвеждат категории за Airbnb имотите и се премахва ограничението от преди две години за не повече от 16 гости. Много хора ще могат да се събират в места като замъци в Европа, винарни в Калифорния или вили на морския бряг.

Нарушителите ще бъдат наказвани с отстраняване от платформата на предлагащите обекти под наем или забрана за достъп до услугите ѝ на гости.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати