Транспорт

Air France ще намали емисиите с 30%

   
Air France ще намали емисиите с 30%

Този изцяло дигитален доклад показва действията, които Air France-KLM е предприела за ускоряване на прехода към по-екологична околна среда, за стимулиране на биоразнообразието и съпричастността на всички сектори на компанията към тези действия. В същото време Air France-KLM представя "Destination Sustainability", програма, която обединява амбициите на групата по отношение на околната среда и климатичните промени, от една страна, и влиянието на хората върху тях от друга, като поставя акцент на ценностите като уважение, равенство и толерантност.

В свят, който все още е белязан от последиците от пандемията и международното напрежение, Air France-KLM възнамерява да засили своята ангажираност към по-устойчив въздушен транспорт. Всички действия се предприемат, следвайки научен подход, основан на строги критерии, който е потвърден от SBTi, независима референтна организация. В допълнение към постигането на нулеви нетни емисии на CO2 до 2050 г., Air France-KLM цели да намали емисиите за пътник/километър с 30% в сравнение с 2019 г. Групата също така се ангажира да използва 10% устойчиво авиационно гориво до 2030 г., далеч над регулаторната норма за полети, потеглящи от Европа, предвиден в Refuel EU.

За да илюстрира ангажимента към по-устойчив въздушен транспорт, Air France-KLM Group се включи и в “Connecting Europe Days“, които се провеждат от 28 до 30 юни в Лион от Европейската комисия. Събитието е посветено на транспортните политики и цели да насърчи усилията към по-екологична и устойчива мобилност. Пет полета, изпълнявани от Air France, KLM и Transavia, ще летят, използвайки най-малко 30% устойчиво авиационно гориво.

Социалната отговорност е втората крачка в стратегията на "Destination Sustainability". С повече от 71 000 служители, Air France-KLM Group е водещ работодател, който се бори срещу всички форми на дискриминация и неравенство на работното място. Например, една трета от позициите в Изпълнителния комитет на групата трябва да се заемат от жени, а жените трябва да представляват 40% от ръководните позиции до 2030 г.

„През 2021 г., Air France-KLM Group разчита безусловно на своите 71 000 служители и тяхната неизменна отдаденост. Докладът, който публикуваме днес, е резултат от техните действия и усилия да поставят нашата група в челните редици на сектор, който се преоткрива. “ Програмата "Destination Sustainability" олицетворява нашата готовност да се позиционираме като лидери в устойчивата авиация", каза Бенджамин Смит, главен изпълнителен директор на Air France-KLM Group.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати