Новини Транспорт

Швейцарската Dufry вече оперира безмитните магазини на Летище София

   
Швейцарската Dufry вече оперира безмитните магазини на Летище София
По този начин трябва да изглеждат безмитните магазини на Летище София
  Летище София

От днес 8 търговски площи на двата терминала на летище София вече се стопанисват от Dufry. Промяната е факт, след като компанията беше избрана в международна процедура и по силата на договор с аерогарата ще осъществява дейност в търговските зони за период от осем години и половина. Преобразяването на търговската зона на най-голямото международно летище в България е част от концепцията на летищния оператор „СОФ Кънект“ за подобряване на пътническото преживяване.
В следващите месеци предстои изграждането на напълно нови магазини с обща площ от близо 2000 кв.м, които са проектирани като модерни, удобни и функционални зони от типа „директно преминаване“ (вижте приложените изображения), в които ще се продават български и стоки на световни брандове.
Търговските зони са част от програмата за пълна трансформация на летище София, в която ще бъдат инвестирани над 140 млн. лв. в първите 5 години на концесията. Програмата включва още удвояване на капацитета на гишетата за регистрация за полет и свързаната с тях система за управление на багажите, двойно увеличение на пунктовете за проверка по сигурност, релокиране на граничните проверки, напълно нови заведения за хранене и много други подобрения в цялата инфраструктура на летището.
„Новите търговски площи са важна част от удобството и комфорта на пътниците. Те са част от пътническото преживяване, което ще подобрим значително, за да постигнем амбициозната ни цел да сме 5-звездно регионално летище до 2028 г.“, каза изпълнителният директор на аерогарата Хесус Кабайеро.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати