Новини Транспорт

Проблемите по летищата в Европа продължават

   
Проблемите по летищата в Европа продължават

Летните ваканции на хиляди европейци и британци може да бъдат провалени заради хаоса, който цари по летищата на Острова и Континента, пише Метро. През последните седмици Великобритания се сблъска с отменени полети, опашки и ненужно чакане по някога отнемащо часове наред.

Причина за хаоса станаха закъсненията на множество полети и натрупването на планини от куфари, които нямаше кой да обработи по аерогарите на Обединеното кралство.

Неприятните новини са, че се очакват още проблеми, след като служителите на British Airways обслужващи Хийтроу гласуваха да продължат стачните си действия. Служителите на най-големият авиопревозвач на Острова искат повишаване на заплащането предвид постоянното поскъпване на живота и високата инфлация във Великобритания.

Стана ясно, че около 700 работници ще напуснат British Airways между юли и септември, след като авиокомпанията не успя да възстанови намалението на заплатите с 10%, наложено по време на пандемията, което допълнително ще усложни и без това сложната ситуация която се очаква по английските летища, пише Метро.

Въпреки това не само Обединеното кралство е изправено пред тези проблеми. Авиоработниците във Франция, Испания, Италия, Германия и Скандинавските страни гласуваха или обсъждат ефективни стачни действия срещу заплащането и условията. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати