Оферти

Почивка Занзибар

   
Почивка Занзибар

Занзибар не е просто поредното модно райско кътче от земята. Занзибар е есенцията на усещането за Рая! И който не е попаднал там, той не е разбрал това усещане! Занзибар е емоция! Занзибар е свето-отношение! Занзибар е религия - от тия, които те покоряват с искреността си и истинността си - от първата среща, и те пленяват завинаги! И те карат да се връщаш и да се завръщаш отново и отново ..
На няколко хвърлея източно от Танзания (32 км), сред тюркоазените води на третия по големина океан – Индийския, опасан с едни от най-хубавите коралови плажове на Африка, Занзибар (Унгуджа) е основния остров от архипелага. Безбрежни млечно-бели плажове с фин пясък като пудра захар, кристално чисти води, често с температура над тази на човешкото тяло, коралови рифове и големи червени морски звезди – идеалното място за бягство далеч от цивилизацията. И простор! Ама какъв простор - да ходиш 2 км. по плажа и да си сам с небето и водата. 
Има и фактология разбира се - в центъра на острова е Каменния Град с неговата богата история, множество пъстри магазинчета и колониални постройки. Това е и родното място на великия Фреди Меркюри. На север са Нунгви и Кендуа – туристическия и по-снобски център на Занзибар. Тук са луксозните хотели, ресторантите и баровете за веселба до зори с партита на лунна светлина. Източното крайбрежие пък е приютило традиционното селище Джамбиани и парти и сърф - центъра Паже. Матемве също е тук (по на север) - мястото, където местните добиват водорасли и откъдето отплават лодките „дау” с водолазите за кораловия риф Мнемба. В морето пред Кизимкази пък си играят делфини, а ята светещи през нощта риби плават сред кораловите градини на остров Чумбе. Тук е и Уроа - голямо селище известно с красивия некомерсиализиран и безкраен тропически плаж.
Та така .. Карамфил и канела, тропическа топлина, романтични изгреви и драматични залези, галещ бриз и пъстри лодки доу .. и много усмихнати добронамерени очи - това е острова! И POLE POLE ( бавно, спокойно) – просто Занзибар!
 
 

 

https://www.globetravel-bg.com/pochivki-zanzibar



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати