Транспорт

АБАИ с благотворителна кампания в помощ на децата на Украйна

   
АБАИ с благотворителна кампания в помощ на децата на Украйна

На 7 юли от 13:30 часа ще се състои пресконференция, на която председателят на Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ) Тодор Иванджиков от името на неговата компания International Aviation Services Ltd ще представи благотворителната кампания HANDS ACROSS THE SKIES.Тя е организирана съвместно с Българския червен кръст, другият наш член – авиокомпания GullivAir и партньори от Великобритания и Украйна. 

Във връзка с продължаващата война в Украйна, ние решихме да поемем съвместна инициатива, с която да подпомогнем на най-невинните и в същото време най-засегнати, а именно децата. Помощите за децата в Украйна са вече събрани благодарение на базирани в Милтън Кейнс (Бъкингамшир, Великобритания) благотворителни организации, към които се включихме и ние от АБАИ. Провизиите ще бъдат транспортирани от Лондон до София със самолет на авиокомпания GullivAir, а от София до Украйна сухопътният транспорт ще бъде осигурен от Българския червен кръст. 

Благотворителната акция HANDS ACROSS THE SKIES ще премине под мотото „От нашите деца за вашите“. Защото освен помощите, кампанията носи послания за „любов, състрадателност и надежда за мир“, отправени от малчуганите от 28 страни, които не могат да бъдат игнорирани.  

циацията на Българската Авиационна Индустрия

Асоциацията на Българската Авиационна Индустрия (АБАИ) е основана през октомври 2020 година. В нея членуват над 25 компании, пряко свързани с авиационния сектор в България, в т.ч. авиокомпании, наземни оператори, ремонтни бази, учебни центрове, компании за производство на безпилотни апарати, дронове и други. АБАИ представлява дружествата, опериращи в сектора на авиацията пред съответните държавни органи и организации по всички въпроси, които касаят дейността им, като отстоява икономическите, професионалните и правните им интереси. Сред важните цели на АБАИ е да инициира обучения в областта на авиацията, да развива колегиалността и сътрудничеството между дружествата в сектора и създава благоприятна работна среда, както и да инициира пред съответните държавни органи предложения за законодателни изменения в частта от законови и подзаконови нормативни актове, касаещи авиацията в Република България.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати