Оферти

Екскурзия до Япония - Златният път

   
Екскурзия до Япония - Златният път

 

10 дни / 7 нощувки 
 
 
Транспорт: Самолет 
 
 
Маршрут:
София – Дубай – Токио – Камакура – Йокохама – Киото – Нара – Арашияма – Осака – Химеджи – Кобе – Дубай – София
PrevNext
Септември 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
от 6689 
 
лв./човек
 
 
Япония – страната на изгряващото слънце, е несравнима, защото прилича само на себе си. Тук поразяват толкова много неща – традициите, редът, чистотата, дисциплината, усмивките, поклоните, обичта към децата, почитта към възрастните. Страна, издигнала в култ трудолюбието, опазването на околната среда и преклонението пред красотата на природата. 
В това пътешествие ще минем по Златния път – маршрут, включващ най-големите забележителности на тайнствена Япония, но и ще добавим това, което прави пътуването преживяване. Освен историческите и археологическите обекти, будистките и шинтоистките храмове, ще посетим модерен музей, ще видим огромен робот, ще се насладим на гледки, така хармонични, че в душата остава единствено наслада и задоволство, ще вкусим редица традиционни японски специалитети като темпура и окономияки, ще дегустираме мача, ще се разходим из стари училики, по които са вървели самураите, шогуните, гейшите, ще научим за чаените церемонии, ще вникнем в бита и мирогледа на японеца, така че да донесем поне късче от това вселенско богатство в отношението към природата, животните, хората, изобщо към всичко, което ни заобикаля, за да направим света едно по-добро и уютно място. 
Цялото това преживяване е още по-магично по време на Ханами – мимолетния триумф на цъфналата вишна и точно тогава ще ви заведем, защото японският поет Кобаяши Иса казва: „Под сянката на цъфналите вишни никой не е странник“. Ханами – празникът на цъфналите вишни, трае от 3 дни до седмица и е всенароден празник. А сакура е специален сорт вишна, която не дава плод. Нейната мисия е единствено и само да цъфти и така предизвиква възхищение. Тази преходност е в пълен синхрон с разбирането на будизма за живота и смисъла му – нищо не трае вечно, то расте и се променя, умира, преражда се и колелото се завърта отново. 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати