Новини Хотели

Старинният хотел Хеброс в Пловдив стана част от Heritage Hotels of Europe

   
Старинният хотел Хеброс в Пловдив стана част от Heritage Hotels of Europe

Старинният хотел и ресторант „Хеброс“ в Пловдив стана част от престижната верига Heritage Hotels of Europe, съобщиха за TravelNews от компанията. Той е първият български обект, който е приет в уникалната хотелска колекция, която обединява комплекси с богати традиции и история. Heritage Hotels of Europe е престижна селекция от богати на традиции хотели, които се помещават в замъци, крепости, имения, дворци, абатства, ловни хижи и в градски исторически имоти в Европа. Това е обединение на обекти от различни европейски страни, които посрещат туристи с общи ценности. Те трябва да пазят и ценят културно-историческото наследство в Европа. Освен това да предлагат на своите гости автентичност, уникална атмосфера и отлично обслужване.

„В нашето европейско царство има значение само една корона – тази, която даваме на всеки наш гост, когото имаме честта да приветстваме в нашите исторически имоти. Те варират от замъци, дворци и крепости, до бивши абатства, мелници и ловни хижи, имения, селски имоти и градски дворци“, заявиха от Heritage Hotels of Europe. Във веригата влизат 110 хотела от Австрия, България, Хърватия, Германия, Унгария, Италия, Литва, Полша, Португалия и Словакия.

„Щастливи сме и горди, че хотел „Хеброс“ в историческия стар град на Пловдив представлява България“, коментираха от мениджмънта на комплекса. Те се надяват и други хотели у нас да влязат в престижната верига, защото ще поставят заедно страната ни на картата на историческия туризъм.

Петзвездният хотел - ресторант „Хеброс“ е разположен в сърцето на Стария Пловдив, само на няколко минути от центъра на града, във възрожденска къща, строена преди повече от 200 години. Хотелът е кръстен на река Марица, която в миналото се е наричала Хеброс. Сградата е реставрирана и обновена, като запазва първоначалния си вид и работи за всички ценители на неповторимата възрожденска атмосфера. Строена е преди около 200 години от богат пловдивски търговец на платове и кожи. По-късно къщата става собственост на Нешеви – родът на един от оцелелите опълченци на Шипка (1878 г.). През 70-те години на XX век наследниците я продават на Пловдивската община. До края на 80-те години тя служи за приемна на Окръжния съвет на БКП. В този период къщата е реставрирана и реконструирана (1986 г.), като е запазен първоначалният й вид. През 1999 г. след като отново става частна собственост, къщата отваря врати за всички ценители на неповторимата възрожденска атмосфера. Сред нейните гости са дипломати, бизнесмени и туристи от цял свят.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати