Анализи Новини

Кои са най-подценяваните за туризъм български градове?

   
Кои са най-подценяваните за туризъм български градове?

В България има много градове, които са добре утвърдени туристически дестинации. Такива са Пловдив, Велико Търново и Казанлък. Има и други, които имат изключително интересни туристически обекти, но са подценявани от туристите. Вижте кои са те: 

Стара Загора

Въпреки че е в центъра на България и е точно до магистралата, Стара Загора сякаш е град, който е подминаван от туристите и остава някак в сянката на по-близкия и голям Пловдив. Това е тъжно, защото в Стара Загора има много интересни неща, които могат да се видят - единственият в България музей на религиите, уникален регионален исторически музей с антична римска улица, открит римски форум на Августа Траяна с главна улица към него, прекрасен зоопарк и най-запазените неолитни жилища в цяла Европа. И това са само акцентите. Със сигурност няма да сбъркате, ако включите града в плановете за следващото си пътуване. 

Перник

Перник има лоша слава, но е изключително интересен град за посещение дори само заради единствения по рода си музей на минното дело. Градът има много достойнства и е близо до София, което го прави отлична дестинация за един ден за столичани. Крепостта (въпреки лошата ѝ реставрация) и регионалният исторически музей също са идеални места за посещение. 

Видин

Един от градовете по Дунав със славно минало, но мрачно настояще. Туризмът е може би един от начините икономиката на Видин да стъпи на краката си. Освен крепостта Баба Вида, градът разполага с красива архитектура, впечатляваща история и забележителности като Къщата с куклите, Старата синагога и Крайдунавската градина. Два музея са особено интересни - Кръстатите казарми и Регионалния исторически музей. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати