Новини Хотели

Турската верига Asteria Hotels & Resorts влезе в България

   
Турската верига Asteria Hotels & Resorts влезе в България
Хотел Зорница резиденс в Слънчев бряг вече се казва Asteria Family Sunny Beach
  Asteria Hotels

Турската хотелска верига Asteria Hotels & Resorts стъпи в България и вече управлява бившия хотел „Зорница резиденс“ в центъра на Слънчев бряг. Това обяви за TravelNews Мартин Петков, управител на българската компания MPM Hotels, която заедно с турския концерн си партнират по проекта. Хотелът вече носи името Asteria Family Sunny Beach, който е обновен частично, а за следващата година ще бъде изцяло реновиран, каза той. Изградени са два а ла карт ресторанта. Хотелският комплекс основно ще посреща туристи от Германия, Нидерландия, Румъния и България.

Мартин Петков обясни, че това е първият обект на Asteria Hotels & Resorts зад граница. Турската верига притежава и оперира още три хотела в южната ни съседка. Най-известният е Asteria Kremlin Palace в курорта Кунду в Анталия, който имитира Кремъл в Москва, а в двора му е построено копие на катедралата „Св. Василий Блажени“. Asteria Kemer Resort е в курорта Кемер също в Анталия, а Asteria Bodrum Resort е в другия курорт – Бодрум.

От турската верига са изпратили персонал и готвачи в комплекса в Слънчев бряг. Заради липсата на български кадри той се надява да наемат повече турски служители за следващия сезон. Пречка е издаването на работни визи за чужденци, особено от трети страни. Периодът отнема около 6 месеца, което е голям проблем за туристическия бранш, подчерта Петков. 

Хотел Asteria Family Sunny Beach е четири звезди и разполага със 164 стаи, 3 ресторанта и 4 бара. Работи по системата all inclusive. Намира се в близост до централния плаж на Слънчев бряг, на който има чадъри и шезлонги в собствено обособена зона. Разполага с басейни с шезлонги и чадъри и голяма зелена градина, в която има над 200 вида зелена растителност, осигуряваща естествена сянка през горещите летни дни. Има разнообразна дневна и вечерна анимационна програма за възрастни и деца, както и детски клуб ( 4-12 годишна възраст ). В непосредствена близост е известаната крайбрежна алея на курорта.

Българското дружество МПМ Хотелс предлага мениджмънт на хотелски комплекси под наложена на пазара собствена търговска марка – MPM Hotels. Осигурява практически и консултантски услуги за управление на операциите, маркетинг и продажби, предпроектни проучвания, стратегическо бизнес планиране, управление на персонала, изготвяне на оперативни бюджети, както и други съпътстващи хотелския мениджмънт дейности, които са от ключово значение за цялостната рентабилност на инвестициите в туризма. Тя оперира още 9 обекта в България – четири от тях са в Слънчев бряг - МПМ Хотел Астория, MПМ Хотел Орел, МПМ хотел Кондор и МПМ Хотел Калина Гардън. В Елените е МПМ Хотел Зорница Сендс енд СПА, а в Несебър - МПМ Хотел Арсена. От зимните курорти са представени Банско - МПМ Хотел Спорт и МПМ Хотел Гинес и Пампорово - МПМ Семеен Хотел Мериан.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати