Събития

Фотоконкурс с награда пътешествие до Португалия обявява National Geographic

   
Фотоконкурс с награда пътешествие до Португалия обявява National Geographic

Пътешествие до Португалия и публикуване на фотографията на победителя в октомврийския брой на списанието обявява National Geographic като награда в конкурс за най-добра снимка. В състезанието може да се включи всеки любител на фотографията.

Кандидатстването за конкурса е отворено още от началото на юли и ще продължи до 31 август. Има възможност за изпращана на снимки в 4 различни категории - "Животни", "Хора", "Пейзажи" и "От високо". Всеки участник обаче може да предложи по един кадър в отделните категории.

Между 1 и 15 септември всички получени снимки ще бъдат показани на сайта на конкурса, където ще се проведе и гласуване за "Наградата на публиката". Професионално жури пък ще оцени фотографиите и ще излъчи по един победител и един подгласник във всяка категория. Един от четиримата призьори ще бъде избран за цялостен победител на конкурса.

Членове на журито са:

  • Хайме Рохо - National Geographic фотограф със страст към дивата природа, опазването на околната среда и вълнуващите истории, който е носител на редица престижни награди, включително и Wildlife Photographer of the Year;
  • Стоян Ненов - единственият български фотограф с награда "Пулицър", който е фоторепортер на агенция "Ройтерс" за България;
  • Димитър Караниколов - носител на IPA (International Photography Awards) в категория "травъл фотография" за 2019 г., чиито кадри са били публикувани в National Geographic, Vogue, Lonely Planet и др.;
  • Вера Гоцева - Ломовера, която води иновативни курсове и обучения по фотография, има 8 реализирани изложби, а снимките ѝ са намерили място на страниците на The Atlantic, The Huffington Post, Der Spiegel и др.

Четирите най-добри кадъра ще бъдат публикувани в октомврийския брой на списание National Geographic, а големият победител ще спечели нов модел смартфон, както и пътуване до Португалия, където ще има възможност да опознае нови култури, традиции и уникални природни и исторически забележителности.

Носителят на "Наградата на публиката" и победителите във всяка категория също ще получат награди.

Фотографиите за участие се подават тук.

За участие се допускат само авторски снимки, които са създадени преди не повече от година и досега не са били публикувани и не са награждавани в други фотоконкурси. Колажи или кадри с добавени, редактирани или премахнати елементи няма да бъдат разглеждани, предупреждават организаторите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати