Новини Транспорт

Ръководството на Хийтроу предупреди за отмяната на още полети през това лято

   
Ръководството на Хийтроу предупреди за отмяната на още полети през това лято

Ръководството на "Хийтроу" предупреди, че ще помоли авиокомпаниите да отменят още полети, които са планирани през това лято от и до лондонското летище, предаде ДПА.

Летищният оператор не смята, че досегашното ограничаване на полетите ще помогне съществено за облекчаване на проблемите, с които се сблъскват на най-голямото летище във Великобритания. През последните седмици там са ежедневие огромните опашки от пътници поради забавяне в обслужването. Те имат и други проблеми, сред които и с обработката и превоза на багажа.

Близо 6 милиона пътници са преминали през "Хийтроу" през юни, информира Ройтерс. Ръководството на летището се извини за "неприемливото ниво на обслужване" през последните седмици.

"Ще анализираме промените, които авиокомпаниите са направили в своите полетни разписания за това лято в отговор на изискването от страна на правителството. Ако се наложи, ще поискаме от тях да направят още промени", заяви главният изпълнителен директор на "Хийтроу" Джон Холанд-Кей.

По време на пандемията от коронавирус пътуващите рязко намаляха, което доведе до ограничаване на броя на полетите и до съкращения на персонал. Сега търсенето се увеличава, но летищата и авиокомпаниите не успяват да поемат целия пътникопоток заради недостиг на кадри, пише БТА.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати