Новини Хотели

Стартира гласуването в конкурса за студентски проекти за новия къмпинг Волност

   
Стартира гласуването в конкурса за студентски проекти за новия къмпинг Волност

Третото издание на конкурса за студентски къмпинг проекти, организиран от Camping.bg и Лесотехнически университет, е в най-важната си част. Вече всеки любител на къмпинг туризма има възможност да разгледа и оцени проектите за изграждане на бъдещия къмпинг "Волност" до гр. Провадия.

Студентските проекти и анкетата за оценката им са достъпни онлайн на адрес: https://bit.ly/anketaLTU22. Конкурсът е отворен за гласуване до 12.08.2022 г. 

Третото издание на конкурса за студентски проекти в сферата на къмпинг туризма започна още през януаритази година с обява за събиране на предложения за имоти, на които собствениците желаят да изградят къмпинг. От всички получени предложения беше избран терен на бъдещ къмпинг в близост до гр. Провадия. На следващия етап студентите от 4-ти курс, специалност Ландшафтна архитектура към Лесотехнически университет, започнаха разработването на проекти за новия къмпинг. Неговото име ще бъде "Волност".Темата на проекта е „История на България“, като студентите трябва да я отразят в работите си, да предвидят използването на естествени материали и възобновяеми източници на енергия, а за сградите да се използват съществуващите основи.

По проекта работиха 32 студента. Тази година задачата се оказа доста трудна, заради изисквания на инвеститора и стръмния релеф, който ограничава достъпността до терена. Финално екипът на Лесотехническия университет одобри 11 проекта, които да участват в конкурса.

За трета поредна година Camping.bg и Лесотехнически университет София си сътрудничат за популяризиране на къмпинг туризма и стимулиране проектирането и изграждането на нови къмпинги в страната. Целта на конкурса е от една страна да подобри качеството на обучението във висшето училище и да даде възможност на студентите да работят в конкурентна среда, максимално близка до реалната практика. А от друга - процедурата по "раждане" на къмпинг се прави публично достояние, а самото оценяване на проектите не е от професионално жури, а ползвателите на услугите предоставяни от къмпингите дават своето лично мнение.

В предходното издание на конкурса се оценяваха студентски проекти за изграждане на бъдещия термален къмпинг Овощникът, до гр. Казанлък. Къмпингът предстои да бъде частично открит през тази година.

 

За повече информация: www.camping.bg



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати