Турагенции

Руал травел предлага автобусни екскурзии в цяла Европа

   
Руал травел предлага автобусни екскурзии в цяла Европа
Сан Джиминяно
  Adobe

Въпреки, че последните няколко години самолетните екскурзии са предпочитани сред туристите, Румяна Балтова, управител на „Руал травел“, споделя, че и автобусните пътешествия за доста успешни. „Естествено, те са подходящи само за близки дестинации. Ние предлагаме над 10 вида автобусни екскурзии в различни части на Европа, като има особен интерес към тези до Италия. Други близки дестинации, подходящи за този тип пътувания, са Чехия, Унгария и Австрия. Разбира се, и съседките ни са изключително достъпни с наземен транспорт, като организираме турове до Румъния и Турция“, сподели пред TravelNews Румяна Балтова. 

Туроператорът организира три екскурзии до Италия, като предлагат стандартен пакет, обиколка на италианските езера, екскурзия по Амалфийското крайбрежие и програма само за Тоскана – един от най-живописните райони на страната. Цялостната обиколка на Италия включва някои от най-емблематичните места. Българите имат възможност да се докоснат до красотата на венецианските канали, древните забележителности на Рим, емблематичната кула в Пиза и магията на Флоренция. Между тези по-големи спирки програмата минава и покрай малки автентични италиански градчета, които наистина ще потопят всеки пътешественик в тази интересна култура. 

Екскурзията включва 6 нощувки и 9 дни на цена от 792 лв. В сумата са включени транспорт с лицензиран автобус, 6-те нощувки със закуска, водач-придружител и екскурзоводско обслужване. Тези, които искат да посетят емблематични за изкуството места, могат да доплатят допълнително за вход в галерия Уфици, където могат да открият внушителната статуя на Микеланджело – Давид, а във Ватиканския музей може на живо да се разгледа Сикстинската капела с всички ѝ невероятни детайли като „Създаването на Адам“ и „Страшния съд“.

„Всъщност за Италия през лятото всички места бързо се запълват. Интересът е огромен, с тенденция да се задържи и през есента. За двете италиански обиколки първите свободни дати за записване са в началото на септември, а последните – през октомври“, уточни Балтова.

Тоскана е най-красивата област на Италия и една от най-посещаваните от туристи области в света, известна с прeкрасните си пейзажи, богатата си култура и не на последно място – с кухнята си и с легендарното вино кианти. Релефът на областта  се състои от нежно заоблени хълмчета, покрити с лозя и маслинови гори, сред които са сгушени перлите на областта – прекрасни селца и градчета, редящи се като на кинолента. Градовете на Тоскана – Сиена, Пиза, Лука, Сан Джиминяно и разбира се, столицата й Флоренция, са люлки на Ренесанса и днес  приютяват безценни архитектурни паметници и световноизвестни музеи. Именно тези дестинации са и фокусът на програмата в региона. 

Пакетните цени започват от 734 лв., в които са включени транспорт с лицензиран автобус, 6 нощувки с полупансион (закуска и тристепенна вечеря) и водач-придружител. По време на обиколката туристите ще могат да се насладят на някои от най-забележителните архитектурни постижения на Италия. Особено интересен е цветният град Чинкуе Терре. Той е сгушен на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземноморски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали.

Екскурзията „Южна Италия – Амалфийска ривиера“ е осемдневна и включва 5 нощувки в околностите на Неапол или Казерта, 2 нощувки/нощи на ферибот (в цената е включено настаняване на дек, ако желаете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти, предлагаме доплащане), както и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Неапол, Везувий, Помпей, Позитано, Амалфи, о-в Капри, двореца Казерта, Соренто, Алберобело, Бари (базиликата „Св. Никола”). Настаняването е на база нощувка и закуска  в хотели 3 или 2 звезди.

Последните години Амалфи придоби огромна популярност сред българите и това е дестинация, която все още представлява голям интерес. Лазурните води са подходящи за плаж дори и през септември, а красивите стъпаловидни цветни сгради по протежението на цялата ривиера създават усещането за безкрайност. Всеки град по крайбрежието е уникален посвоему и не може да бъде сравнен с никой друг италиански град. Истина е, че Амалфи крие магия в себе си, до която мнозина копнеят да се докоснат. 

Екскурзията „Най-красивите италиански езера“ също е много търсена от туристите. Цените започват от 642 лв. на човек. Осемдневната екскурзия включва 1 нощувка в района на Верона/Лаго ди Гарда, 3 нощувки в района на Лаго ди Комо или Лаго Маджоре и 1 нощувка в района на Милано и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо, Лаго Маджоре и Лаго ди Лугано – Сирмионе, Гарда, Бардолино, Комо, Тремедзо, Беладжо, Лугано, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори.

Италианските езера представляват някои от най-живописните гледки в Европа. Кристално синята вода, заобиколена от високи планини и красива древна архитектура може да разтопи сърцето на всеки турист. Почивката край езерата е изключително романтична – особено подходяща е както за двойки, така и за хора естети, които обичат да се наслаждават на живота и спазват италианската максима „dolce far niente“ (сладостта от почивката). 

Друга популярна екскурзия е тази, която обикаля някои от най-важните европейски столици. Прага, Братислава, Будапеща и Виена лесно могат да бъдат разгледани заедно и това е възможно със седемдневната програма на „Руал травел“. Цените започват от 530 лв. на човек, което прави екскурзията изключително достъпна, и включва: 1 нощувка в Будапеща, 2 нощувки в Прага, 1 нощувка във Виена и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща, Прага, замъка Славков в Аустерлиц, Братислава и Виена, както и транспорт с лицензиран автобус и екскурзоводско обслужване. 

Докато Италия вдъхва усещане за безвремие и спокойствие, обиколката на тези европейски столици ще ви изпълни с възхищение за богатството и мащабите им. Стилът на сградите варира между барокoв, ренесансов и готически, правейки гледките наистина уникални и луксозни. „Прага, Братислава, Будапеща и Виена са възхитителни градове, които вероятно цял живот не могат да бъдат обиколени. Всяко ъгълче разказва история и разкрива нов невероятен пейзаж. Наистина вълшебни и царствени места!“, разказва с обожание Румяна Балтова. В случай, че предпочитате да се съсредоточите върху някой от столиците, „Руал травел“ предлага отлична възможност и за това. Туроператорът предлага обиколка и само във Виена и Будапеща, както и отделна екскурзия на полупансион в Прага. 

За тези, на които не им понасят прекалено дългите автобусни преходи, „Руал травел“ предлага и екскурзии в съседките ни. През 2022 Турция несъмнено е хит сред българите. Ниските цени, доброто обслужване и вълнуващите забележителности са само част от причините да избират дестинацията. Туроператорът предлага седемдневна екскурзия, която включва 2 нощувки със закуски в курортната зона на Айвалък, 2 нощувки със закуски и вечери в Кушадасъ, 2 нощувки със закуски и вечери в Мармарис, и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Пергамон (дн. Бергама), Измир, Ефес, къщата на Св. Богородица, гроба на Св. апостол Йоан Богослов, храма на Артемида, Приене, Милет, Дидима, Памуккале, Хиераполис, Троя. Посещението на тези мистични древни места, съчетани с море и почивка, се предлагат на цена от само 486 лв. 

„Руал травел“ предлага уникална възможност и за уикенд пътуване, подходящо за всеки. Крайната точка е северната ни съседка Румъния, която крие много красоти и интересни забележителности. По време на екскурзията туристите ще се запознаят с прекрасните планински замъци на румънските крале, които съперничат на баварските кралски замъци; елегантния и меланхоличен планински курорт Синая и неговият по-млад, но не по-малко впечатляващ събрат Пояна Брашов; бароковите перли Сибиу и Брашов с живописните им центрове, с уютните им кафенета, с потъналите в цветя площади, с музеите им, в които може би ще се изненадате да откриете картини на Веронезе, Рубенс, Йорданс, Питер Брьогел, Мемлинг, Риго, с църквите им, отворили врати за всички християнски вероизповедания, Сигишоара и легендарните църкви – крепости, строени в Трансилвания от рицарите от Тевтонския орден. И разбира се, Букурещ с неговите огромни мащаби – широки булеварди, импозантни сгради и дворци, богати музеи, просторни паркове, с триумфалната му арка и с една от най-големите сгради в света – легендарният Парламент.

Ако пък сте същински любители на пътуването в автобус,  програмите до Френската ривиера и Барселона са подходящи за вас. Дългият път не трябва да ви плаши – там също може да откриете спиращи дъха гледки и вълнуващи забележителности. 

Въпреки че самолетните екскурзии са предпочитани в последно време, автобусните не трябва да бъдат пренебрегвани. Имаме огромно предимство, живеейки в Европа, защото всяка част на континента е достъпна за ден-два на път. Независимо дали изберете дълъг преход или уикенд екскурзия, едно е сигурно – професионалистите от „Руал травел“ ще се погрижат за удобството ви и за незабравимите преживявания по време на пътешествието. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати