Новини Транспорт

Американската Delta летя от Лондон до Детройт само с багаж

   
Американската Delta летя от Лондон до Детройт само с багаж

Самолет на Delta Air Lines, пълен с багаж, но без пътници, отлетя тази седмица от летище Хийтроу в Лондон до Детройт. Багажите принадлежат на пътници на авиокомпанията, които наскоро са пътували през лондонското летище “Хийтроу”, но се оказа, че багажът им не е бил в самолета, защото не обработен навреме, а някои от пътниците се опасяват, че е и изгубен, разказва "Ню Йорк Таймс", цитирани от Mediapool.bg. Полетът е поредното проявление на хаоса по летищата през това лято, при който пътници закъсняват, често губят багажите си или полети се отменят в последния момент заради липса на достатъчно обслужващ персонал.

Полет за 1000 куфара

Delta решава да изпрати самолет, еърбъс A330-200 в понеделник, за да достави 1000 броя блокиран багаж до Детройт. Оттам авиокомпанията ги транспортира до домовете на собствениците им из Съединените щати. Последната доставка се предприема за по-бързото доставяне на забавените багажи до клиентите на компанията, посочи Морган Дърант, говорител на Delta, който описа този ход като “креативно решение”.

Лято 2022 донесе хаос при ваканционните пътувания. Недостигът на персонал, пандемията и голямото завръщане на пътниците доведоха до множество отменени и забавени полети. В САЩ, някои от най-тежките проблеми, бяха регистрирани по време на уикенда на 4 юли с повече от 1400 отменени полети до, или в рамките на Съединените щати от петък до неделя, по данни на FlightAware.

Хаосът е значителен на лондонското летище “Хийтроу”. Неизправност в системата за багаж там миналият месец допринесе за още повече анулирани полети. Именно заради това във вторник летището обяви, че ще ограничи броя на заминаващите пътници до средата на септември до 100 000 на ден. Освен това призова авиокомпаниите да ограничат продажбите на билети за лятото. 

"Нашата оценка е, че максималният брой ежедневни заминаващи пътници, които авиокомпаниите, наземните оператори и летището могат да обслужат заедно през лятото, е не повече от 100 000. Последните прогнози показват, че дневните заминаващи места през лятото ще бъдат средно 104 000 - което е с 4000 места над този таван. Това е болезнено признание за Хийтроу - но такова, което може да се счита за неизбежно. Просто не може да се справи с броя на хората, които искат да летят", посочи във вторник директорът на "Хийтроу" Джон Холанд - Кей.

От първо лице

56-годишният Дейвид Елджис е сред пътниците, които изгубиха багаж след полет през “Хийтроу” до международното летище “Дълес” във Вашингтон миналия четвъртък. Той разказва, че през последната седмица се е събуждал рано в наколко поредни дни, за да провежда телефонни разговори с Delta за изчезналия му багаж - два големи куфари и две чанти.

Служителят за връзка с клиентите му е съобщил, че Delta ще ще изпрати самолет от Хийтроу, за да върне изгубения багаж обратно в Съединените щати, каза той. Елджис все още не знае дали чантите му са в този самолет.

“Цялата история е много разочароваща”, казва той.

Независимо от ​​неудобствата и хаоса на някои летища и покачващите се цени заради инфлацията, потребителското търсене на пътувания засега остава стабилно. Delta Air Lines отчете в сряда печалба от 735 милиона долара за тримесечието и заяви, че очаква силното търсене да продължи през есента.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати