Новини Транспорт

Нова система за багаж ще има на летище София

   
Нова система за багаж ще има на летище София

Летище София публикува покана за изразяване на интерес за проектиране, производство, доставка, монтаж и пускане в експлоатация на система за обработка на багаж (BHS) на Терминал 2. Тя включва системи за заминаващи и пристигащи пътници. Базирана на най-съвременнитеевропейски и национални стандарти и осигурявайки най-доброто в класа си преживяване за пътниците, новата система ще позволи значително да сеувеличи капацитетът, сигурността и ефективността при обработката на регистрирания багаж.

Иновативната система ще улесни процеса по смарт чекиране. Планира се и онлайн регистрация за полет, както и допълнителни ленти за получаване на багаж в зоната за пристигащи. Изискване към заинтересованите страни е да осигурят поддръжка на системата за период от 10 години.

Системата за обработка на багаж е основен елемент от трансформацията на столичното летище. Планираната реконструкция включва повече гишета за чекиране, оптимизирани проверки за сигурност с увеличен капацитет, напълно нови търговски площи, пълно преустройство на зоните за хранене и развлечения, както и основен ремонт на паркинга до Терминал 2.

А какви други поръчки е обявило столичното летище можете да видите на новия сайт на аерогарата.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати